Met het belang van 33 procent dat het Chinese petroleumbedrijf verwerft, wordt de grootste Chinese overname van een Amerikaanse olie- en gasactiviteit afgerond. CNOOC kocht zich eerder al in Latijns-Amerikaanse olie- en gasvelden in, en heeft bovendien plannen voor Irak of Oeganda.

De Chinese reus neemt eveneens de boorkosten van 1,08 miljard dollar van Chesapeake Energy over. CNOOC is de derde grootste oliemaatschappij van China. Het bedrijf exploiteert en produceert olie- en aardgasvelden dicht bij de kust in de zee bij China.

In juni 2005 lanceerde het bedrijf een bod van 18,5 miljard dollar op de Amerikaanse oliemaatschappij Unocal, maar trok dat bod later in.

Met het belang van 33 procent dat het Chinese petroleumbedrijf verwerft, wordt de grootste Chinese overname van een Amerikaanse olie- en gasactiviteit afgerond. CNOOC kocht zich eerder al in Latijns-Amerikaanse olie- en gasvelden in, en heeft bovendien plannen voor Irak of Oeganda. De Chinese reus neemt eveneens de boorkosten van 1,08 miljard dollar van Chesapeake Energy over. CNOOC is de derde grootste oliemaatschappij van China. Het bedrijf exploiteert en produceert olie- en aardgasvelden dicht bij de kust in de zee bij China. In juni 2005 lanceerde het bedrijf een bod van 18,5 miljard dollar op de Amerikaanse oliemaatschappij Unocal, maar trok dat bod later in.