Equinox heeft zijn zetel in Canada en een beursnotering in Toronto en in Sydney. Het bedrijf is vooral actief in de kopermijnen in Zambia en Saoedi-Arabië.

Het is geen toeval dat het bod afkomstig is van een Chinees bedrijf, want China heeft voor zijn forse economische expansie nood aan grondstoffen, zoals koper. Het land voert 39 procent van alle koper ter wereld in.

Maandag zijn de grondstofprijzen nog maar eens gestegen, tot het hoogste peil in twee jaar. De koperprijs werd 1,1 procent duurder. Analisten verwachten dat er tegen het einde van het jaar opnieuw een tekort aan koper zal zijn, het grootste sinds 2004. Ze rekenen op een verdere prijsstijging met 17 procent.

Equinox heeft zijn zetel in Canada en een beursnotering in Toronto en in Sydney. Het bedrijf is vooral actief in de kopermijnen in Zambia en Saoedi-Arabië. Het is geen toeval dat het bod afkomstig is van een Chinees bedrijf, want China heeft voor zijn forse economische expansie nood aan grondstoffen, zoals koper. Het land voert 39 procent van alle koper ter wereld in. Maandag zijn de grondstofprijzen nog maar eens gestegen, tot het hoogste peil in twee jaar. De koperprijs werd 1,1 procent duurder. Analisten verwachten dat er tegen het einde van het jaar opnieuw een tekort aan koper zal zijn, het grootste sinds 2004. Ze rekenen op een verdere prijsstijging met 17 procent.