De strikte maatregelen tegen de verspreiding van het virus hebben de Chinese economie sinds eind januari zo goed als tot stilstand gebracht.

De effecten van die maatregelen zijn dan ook vooral in februari te zien. De voorbije weken werd de productie in grote delen van het land geleidelijk hervat.

Het is de eerste negatieve waarde voor de Chinese economie sinds Peking in 1992 begon met de publicatie van kwartaalcijfers.

Het laatste volledige jaar van economische achteruitgang in China was 1976, op het einde van de Culturele Revolutie. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank.

In 2019 was de Chinese economie nog met 6,1 procent gegroeid.

De strikte maatregelen tegen de verspreiding van het virus hebben de Chinese economie sinds eind januari zo goed als tot stilstand gebracht. De effecten van die maatregelen zijn dan ook vooral in februari te zien. De voorbije weken werd de productie in grote delen van het land geleidelijk hervat. Het is de eerste negatieve waarde voor de Chinese economie sinds Peking in 1992 begon met de publicatie van kwartaalcijfers. Het laatste volledige jaar van economische achteruitgang in China was 1976, op het einde van de Culturele Revolutie. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank. In 2019 was de Chinese economie nog met 6,1 procent gegroeid.