De verkoop van personenwagens in China is in 2013 met 16 procent gestegen tot 17,93 miljoen wagens. De verkoop van vrachtwagens en bussen meegerekend, nam de verkoop toe met 14 procent tot 21,98 miljoen voertuigen, blijkt uit cijfers van de CAAM, de Chinese vereniging van autofabrikanten.

China is het eerste land dat in een jaar tijd de kaap van 20 miljoen verkochte voertuigen heeft gerond.

Ook de buitenlandse autoproducenten zijn er vorig jaar in geslaagd een stevige voet op Chinese bodem te zetten. Zo kon BMW vorig jaar 19,7 procent meer wagens verkopen dan in 2012.

Intussen kampen veel Chinese steden met smog en gigantische
fileproblemen. Steeds meer steden beginnen dan ook met het opleggen van beperkingen aan het aantal nieuwe auto's dat in het verkeer mag komen. (Belga/BO)

De verkoop van personenwagens in China is in 2013 met 16 procent gestegen tot 17,93 miljoen wagens. De verkoop van vrachtwagens en bussen meegerekend, nam de verkoop toe met 14 procent tot 21,98 miljoen voertuigen, blijkt uit cijfers van de CAAM, de Chinese vereniging van autofabrikanten.China is het eerste land dat in een jaar tijd de kaap van 20 miljoen verkochte voertuigen heeft gerond.Ook de buitenlandse autoproducenten zijn er vorig jaar in geslaagd een stevige voet op Chinese bodem te zetten. Zo kon BMW vorig jaar 19,7 procent meer wagens verkopen dan in 2012. Intussen kampen veel Chinese steden met smog en gigantische fileproblemen. Steeds meer steden beginnen dan ook met het opleggen van beperkingen aan het aantal nieuwe auto's dat in het verkeer mag komen. (Belga/BO)