Eric Mestdagh bevestigde dinsdag persoonlijk zijn interesse in zestien supermarkten en drie hypermarkten. De topman van Champion liet wel uitschijnen dat de hypermarkt in Waterloo tot supermarkt zou worden omgevormd. "We kunnen nu starten met de onderhandeling over de modaliteiten", zegt Lars Vervoort van Carrefour. "Daarbij zijn drie partijen betrokken: Champion, Carrefour en de vakbond."

Mestdagh gaf dinsdag ook toelichting bij het personeelsbestand in de supermarkten. "Omdat de Champion-winkels er een andere werkwijze op nahouden, met bijvoorbeeld meer beenhouwers en minder kassiersters, gaan er wellicht banen verloren", zegt Jan De Weghe van vakbond BBTK na afloop.

In het beste geval, als de personeelsleden bereid zijn zich een andere specialisatie aan te meten, hebben de supermarkten een overbezetting van 1.076 uren per week, of 30 voltijdse equivalenten.

In het slechtste geval, als niemand naar een andere dienst kan worden overgeplaatst, bedraagt de overbezetting 5.975 uren per week, of 155 voltijdse equivalenten. Hoe groot de overbezetting in de hypermarkten is, was dinsdag nog niet duidelijk. In de negentien betrokken winkels werken in totaal 1.299 personeelsleden.

Op 27 april volgt een nieuwe overlegronde.

Eric Mestdagh bevestigde dinsdag persoonlijk zijn interesse in zestien supermarkten en drie hypermarkten. De topman van Champion liet wel uitschijnen dat de hypermarkt in Waterloo tot supermarkt zou worden omgevormd. "We kunnen nu starten met de onderhandeling over de modaliteiten", zegt Lars Vervoort van Carrefour. "Daarbij zijn drie partijen betrokken: Champion, Carrefour en de vakbond." Mestdagh gaf dinsdag ook toelichting bij het personeelsbestand in de supermarkten. "Omdat de Champion-winkels er een andere werkwijze op nahouden, met bijvoorbeeld meer beenhouwers en minder kassiersters, gaan er wellicht banen verloren", zegt Jan De Weghe van vakbond BBTK na afloop. In het beste geval, als de personeelsleden bereid zijn zich een andere specialisatie aan te meten, hebben de supermarkten een overbezetting van 1.076 uren per week, of 30 voltijdse equivalenten. In het slechtste geval, als niemand naar een andere dienst kan worden overgeplaatst, bedraagt de overbezetting 5.975 uren per week, of 155 voltijdse equivalenten. Hoe groot de overbezetting in de hypermarkten is, was dinsdag nog niet duidelijk. In de negentien betrokken winkels werken in totaal 1.299 personeelsleden. Op 27 april volgt een nieuwe overlegronde.