CET Motoren, het familiebedrijf van de zussen Lieve en Kathy Theys, wordt overgenomen door de Nederlandse multinational ERIKS Groep. Beide partijen hebben daarover een principeovereenkomst bereikt.

Het West-Vlaamse bedrijf, met zetel in Gullegem, heeft een traditie van honderd jaar en is gespecialiseerd in de verkoop en de herstelling van elektrische motoren en aanverwante producten, zoals reductiekasten en aandrijfpompen. De kmo heeft een omzet van 9 miljoen euro en telt 30 medewerkers. Ze geldt in de sector van de aandrijftechnologie als een referentie, en haar dienstverlening staat hoog aangeschreven.

De verkoop aan ERIKS Groep wordt gezien als een logische stap in de strategie naar meer internationalisering. Tot hiertoe was CET Motoren actief in eigen land, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Op die markten biedt de nieuwe eigenaar met zijn uitgebreide netwerk aan servicecenters meer mogelijkheden voor CET Motoren. ERIKS Groep, een onderdeel van de holding SHV Holdings nv, heeft vestigingen in 27 landen. Ze bedient ruim 200.000 klanten en was in 2012 goed voor een jaaromzet van 1,8 miljard euro. (KC)

CET Motoren, het familiebedrijf van de zussen Lieve en Kathy Theys, wordt overgenomen door de Nederlandse multinational ERIKS Groep. Beide partijen hebben daarover een principeovereenkomst bereikt.Het West-Vlaamse bedrijf, met zetel in Gullegem, heeft een traditie van honderd jaar en is gespecialiseerd in de verkoop en de herstelling van elektrische motoren en aanverwante producten, zoals reductiekasten en aandrijfpompen. De kmo heeft een omzet van 9 miljoen euro en telt 30 medewerkers. Ze geldt in de sector van de aandrijftechnologie als een referentie, en haar dienstverlening staat hoog aangeschreven. De verkoop aan ERIKS Groep wordt gezien als een logische stap in de strategie naar meer internationalisering. Tot hiertoe was CET Motoren actief in eigen land, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Op die markten biedt de nieuwe eigenaar met zijn uitgebreide netwerk aan servicecenters meer mogelijkheden voor CET Motoren. ERIKS Groep, een onderdeel van de holding SHV Holdings nv, heeft vestigingen in 27 landen. Ze bedient ruim 200.000 klanten en was in 2012 goed voor een jaaromzet van 1,8 miljard euro. (KC)