Donderdag raakte bekend dat winkelketen Torfs 24 medewerkers ontslaat, onder wie zestien winkelmedewerkers en acht personeelsleden van het hoofdkantoor in Sint-Niklaas. De socialistische bediendebond BBTK stelde dat het management de coronacrisis misbruikt. De beslissing om winkelpersoneel te ontslaan is volgens vakbondsvertegenwoordiger Bart Leybaert (BBTK) ingegeven door financiële motieven, omdat op die manier ontslagvergoedingen afgewenteld worden op de RSZ.

In een tweet weerlegt CEO Wouter Torfs de kritiek. 'De bewering dat #Torfs de volle ontslagkost afwentelt op de overheid is lasterlijk. Het gaat over 24 mensen deeltijds voor twee maanden op een totaal van zevenhonderd', klinkt het. Torfs stelt verder dat zijn bedrijf de voorbije jaren miljoenen aan vennootschapsbelasting en RSZ betaalde, en de logistiek in eigen land organiseert. 'Wie kan dat zeggen?', aldus de topman.

Donderdag raakte bekend dat winkelketen Torfs 24 medewerkers ontslaat, onder wie zestien winkelmedewerkers en acht personeelsleden van het hoofdkantoor in Sint-Niklaas. De socialistische bediendebond BBTK stelde dat het management de coronacrisis misbruikt. De beslissing om winkelpersoneel te ontslaan is volgens vakbondsvertegenwoordiger Bart Leybaert (BBTK) ingegeven door financiële motieven, omdat op die manier ontslagvergoedingen afgewenteld worden op de RSZ.In een tweet weerlegt CEO Wouter Torfs de kritiek. 'De bewering dat #Torfs de volle ontslagkost afwentelt op de overheid is lasterlijk. Het gaat over 24 mensen deeltijds voor twee maanden op een totaal van zevenhonderd', klinkt het. Torfs stelt verder dat zijn bedrijf de voorbije jaren miljoenen aan vennootschapsbelasting en RSZ betaalde, en de logistiek in eigen land organiseert. 'Wie kan dat zeggen?', aldus de topman.