Na een staking van vier dagen zijn donderdag in de vooravond alle aanwezige arbeiders van bagageafhandelaar Swissport weer aan het werk gegaan. Dat bevestigen twee vakbondsafgevaardigden.

"De staking wordt morgen niet meer erkend", zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond. De ochtendploeg start vrijdag opnieuw. De vakbondsafgevaardigden zullen het akkoord dan opnieuw toelichten. Er worden geen problemen verwacht.

"Mogelijk zijn er nog enkelingen niet aan het werk. De rest van het personeel is aan de slag. Een aantal mensen is ook vrijwillig afgekomen om de avondshift bij te staan", aldus Langenus.

Donderdagnamiddag hadden Swissport-CEO Per Utnegaard en afgevaardigden van de verschillende vakbonden een nieuw akkoord voorgesteld aan het personeel op Brussels Airport.

In dat akkoord deed Swissport drie nieuwe toezeggingen bovenop het protocolakkoord van woensdagavond:

1) de ploegen per twee afhandelaars worden afgeschaft
2) per vlucht worden nog maximaal 300 stuks bagage behandeld
3) CEO Utnegaard stelt zich persoonlijk garant voor de gemaakte beloften.

De vakbonden deden na het bereikte protocolakkoord van woensdagavond al een oproep aan het personeel om het werk te hervatten na vier dagen staking, maar de arbeiders bleven donderdagmorgen dwarsliggen.

Rekening houdend met de grote hoeveelheid niet afgeleverde bagage, zal het nog wel enkele dagen duren vooraleer de situatie op Brussels Airport genormaliseerd is. (Belga/BO)

Na een staking van vier dagen zijn donderdag in de vooravond alle aanwezige arbeiders van bagageafhandelaar Swissport weer aan het werk gegaan. Dat bevestigen twee vakbondsafgevaardigden."De staking wordt morgen niet meer erkend", zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond. De ochtendploeg start vrijdag opnieuw. De vakbondsafgevaardigden zullen het akkoord dan opnieuw toelichten. Er worden geen problemen verwacht."Mogelijk zijn er nog enkelingen niet aan het werk. De rest van het personeel is aan de slag. Een aantal mensen is ook vrijwillig afgekomen om de avondshift bij te staan", aldus Langenus. Donderdagnamiddag hadden Swissport-CEO Per Utnegaard en afgevaardigden van de verschillende vakbonden een nieuw akkoord voorgesteld aan het personeel op Brussels Airport. In dat akkoord deed Swissport drie nieuwe toezeggingen bovenop het protocolakkoord van woensdagavond: 1) de ploegen per twee afhandelaars worden afgeschaft 2) per vlucht worden nog maximaal 300 stuks bagage behandeld 3) CEO Utnegaard stelt zich persoonlijk garant voor de gemaakte beloften. De vakbonden deden na het bereikte protocolakkoord van woensdagavond al een oproep aan het personeel om het werk te hervatten na vier dagen staking, maar de arbeiders bleven donderdagmorgen dwarsliggen.Rekening houdend met de grote hoeveelheid niet afgeleverde bagage, zal het nog wel enkele dagen duren vooraleer de situatie op Brussels Airport genormaliseerd is. (Belga/BO)