In Vlaanderen antwoordt de industrie het optimistisch met 15,4 procent "duidelijke tekenen" van een herstel en 44,9 procent "kleine tekenen". De transportsector is het pessimistisch met 58,3 procent dat nog helemaal geen economische verbetering ziet.

De curve over de economische conjunctuur gaat voor de komende drie maanden stijl omhoog. De bedrijfsleiders geloven er opnieuw steeds meer in.

Een meerderheid van hen meent niet dat België de toer van Griekenland opgaat. Vlamingen (61,2 procent) hebben daar meer vertrouwen in dan Franstaligen (50,6 procent). Ook hier staat de industrie afgetekend eerste.

De notionele intrestaftrek is het populairst in alweer de industrie. De dienstensector, die zowat overal tussenin scoort, volgt van nabij. De transportsector zit ver achterop en sluit de rangschikking af.

Hij staat dan weer eerste met het antwoord dat de gelijkschakeling van de statuten voor bedienden en arbeiders geen prioriteit is. De industrie staat op twee en de diensten op drie. De Vlamingen scoren met hun 86,1 procent "geen prioriteit" beduidend hoger dan de Franstaligen (68,2 procent). Ruim een vijfde van de respondenten onder de taalgrens heeft daar geen mening over.

Voor deze 25ste editie van de CEO-poll - de vragenronde gebeurde schriftelijk tussen 16 en 22 maart - kwamen 508 geldige antwoorden binnen.

BVP

Het volledige verslag leest u in Trends van donderdag 1 april.

In Vlaanderen antwoordt de industrie het optimistisch met 15,4 procent "duidelijke tekenen" van een herstel en 44,9 procent "kleine tekenen". De transportsector is het pessimistisch met 58,3 procent dat nog helemaal geen economische verbetering ziet. De curve over de economische conjunctuur gaat voor de komende drie maanden stijl omhoog. De bedrijfsleiders geloven er opnieuw steeds meer in. Een meerderheid van hen meent niet dat België de toer van Griekenland opgaat. Vlamingen (61,2 procent) hebben daar meer vertrouwen in dan Franstaligen (50,6 procent). Ook hier staat de industrie afgetekend eerste. De notionele intrestaftrek is het populairst in alweer de industrie. De dienstensector, die zowat overal tussenin scoort, volgt van nabij. De transportsector zit ver achterop en sluit de rangschikking af. Hij staat dan weer eerste met het antwoord dat de gelijkschakeling van de statuten voor bedienden en arbeiders geen prioriteit is. De industrie staat op twee en de diensten op drie. De Vlamingen scoren met hun 86,1 procent "geen prioriteit" beduidend hoger dan de Franstaligen (68,2 procent). Ruim een vijfde van de respondenten onder de taalgrens heeft daar geen mening over. Voor deze 25ste editie van de CEO-poll - de vragenronde gebeurde schriftelijk tussen 16 en 22 maart - kwamen 508 geldige antwoorden binnen. BVPHet volledige verslag leest u in Trends van donderdag 1 april.