Roland Junck 'heeft de vennootschap verlaten om andere belangen na te streven', meldt het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht. CFO Heinz Eigner neemt de taken van Junck er ad interim bij.

De raad van bestuur is samen met een headhunter een 'uitgebreide internationale zoektocht' gestart naar een geschikte opvolger voor Junck, die al geruime tijd onder vuur lag voor zijn strategie en communicatie. Ook interne kandidaten worden evenwel in overweging genomen. Junck was CEO sinds 2009.

Nyrstar-voorzitter Julien De Wilde bedankte Junck voor zijn bijdrage. 'Roland heeft de vennootschap door een periode van belangrijke strategische ontwikkeling en transformatie geleid. We wensen hem het beste met zijn toekomstige plannen', schrijft De Wilde.

Roland Junck 'heeft de vennootschap verlaten om andere belangen na te streven', meldt het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht. CFO Heinz Eigner neemt de taken van Junck er ad interim bij.De raad van bestuur is samen met een headhunter een 'uitgebreide internationale zoektocht' gestart naar een geschikte opvolger voor Junck, die al geruime tijd onder vuur lag voor zijn strategie en communicatie. Ook interne kandidaten worden evenwel in overweging genomen. Junck was CEO sinds 2009.Nyrstar-voorzitter Julien De Wilde bedankte Junck voor zijn bijdrage. 'Roland heeft de vennootschap door een periode van belangrijke strategische ontwikkeling en transformatie geleid. We wensen hem het beste met zijn toekomstige plannen', schrijft De Wilde.