Volgens De Standaard bestaat het niet-bindend voorstel van de CEO erin het groenestroombedrijf op te splitsen in een Belgische en een buitenlandse afdeling. Daarbij zou Desender de Belgische tak willen verkopen aan een groep investeerders rond Gimv en Fortino, het vehikel van oud-topman van Telenet Duco Sickinghe. De buitenlandse eigendommen zouden binnen de bestaande holding blijven. De raad van bestuur gaat het voorstel van Desender bestuderen, meldt De Standaard nog.

Er rest Electrawinds overigens niet veel tijd meer. Het bedrijf uit Oostende kampt met zware schulden en is al maanden op zoek naar een uitweg. Vindt het die uitweg niet, dan dreigt Electrawinds op 2 december de boeken te moeten neerleggen.

Een eerder voorstel van een investeerdersconsortium met DG Infra+, Fortino, Gimv-XL en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV (waarbij 47 miljoen euro in het bedrijf zou worden gepompt) had Electrawinds afgewezen. In dat bod zouden de bestaande aandeelhouders hun belang te veel hebben zien verwateren. Het gaat in dat geval om de familie Desender, referentie-aandeelhouder van het bedrijf. (Belga/BO)

Volgens De Standaard bestaat het niet-bindend voorstel van de CEO erin het groenestroombedrijf op te splitsen in een Belgische en een buitenlandse afdeling. Daarbij zou Desender de Belgische tak willen verkopen aan een groep investeerders rond Gimv en Fortino, het vehikel van oud-topman van Telenet Duco Sickinghe. De buitenlandse eigendommen zouden binnen de bestaande holding blijven. De raad van bestuur gaat het voorstel van Desender bestuderen, meldt De Standaard nog.Er rest Electrawinds overigens niet veel tijd meer. Het bedrijf uit Oostende kampt met zware schulden en is al maanden op zoek naar een uitweg. Vindt het die uitweg niet, dan dreigt Electrawinds op 2 december de boeken te moeten neerleggen. Een eerder voorstel van een investeerdersconsortium met DG Infra+, Fortino, Gimv-XL en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV (waarbij 47 miljoen euro in het bedrijf zou worden gepompt) had Electrawinds afgewezen. In dat bod zouden de bestaande aandeelhouders hun belang te veel hebben zien verwateren. Het gaat in dat geval om de familie Desender, referentie-aandeelhouder van het bedrijf. (Belga/BO)