Ontex doet het al geruime tijd slecht op de beurs. Het aandeel staat momenteel op het laagste punt ooit en volgens de krant De Tijd kwam Bouaziz de laatste maanden steeds meer onder druk te staan door morrende aandeelhouders. De beslissing om hem de laan uit te sturen werd volgens de krant unaniem genomen door de raad van bestuur.

Thierry Navarre werkt al vijftien jaar bij Ontex en is sinds 2019 Chief Transformation Officer. De raad van bestuur heeft een executive search-kantoor onder de arm genomen om de zoektocht naar een nieuwe permanente CEO te coördineren.

Ontex stelde donderdag ook zijn halfjaarresultaten voor. Het bedrijf zag zijn brutowinst (ebitda, de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 13 procent toenemen tot 126 miljoen als gevolg van de lagere grondstoffenkosten en de aanhoudende prestaties van het transformatieplan T2G. De omzet daalde daarentegen met 5,5 procent tot 1,05 miljard euro, mede door een lagere marktvraag.

Ontex doet het al geruime tijd slecht op de beurs. Het aandeel staat momenteel op het laagste punt ooit en volgens de krant De Tijd kwam Bouaziz de laatste maanden steeds meer onder druk te staan door morrende aandeelhouders. De beslissing om hem de laan uit te sturen werd volgens de krant unaniem genomen door de raad van bestuur. Thierry Navarre werkt al vijftien jaar bij Ontex en is sinds 2019 Chief Transformation Officer. De raad van bestuur heeft een executive search-kantoor onder de arm genomen om de zoektocht naar een nieuwe permanente CEO te coördineren. Ontex stelde donderdag ook zijn halfjaarresultaten voor. Het bedrijf zag zijn brutowinst (ebitda, de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 13 procent toenemen tot 126 miljoen als gevolg van de lagere grondstoffenkosten en de aanhoudende prestaties van het transformatieplan T2G. De omzet daalde daarentegen met 5,5 procent tot 1,05 miljard euro, mede door een lagere marktvraag.