Het geld werd volgens De Standaard en Het Nieuwsblad betaald om geheime details te vernemen over de aanbestedingsprocedure van een nieuw type treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en die door te sluizen naar de Canadese treinfabrikant Bombardier.

De feiten speelden zich drie jaar geleden af, maar kwamen in februari van dit jaar aan het licht nadat de vrouw van de betrokken consultant haar mond had voorbijgepraat. Bombardier laat weten bezig te zijn met het ­versterken van de 'ethische ­gedragscode'. Het dossier is aan het Nederlandse openbaar ministerie overhandigd, waar beslist wordt over verdere vervolging.

Bombardier heeft nooit een bod gedaan voor het nieuw type treinen. Het is onduidelijk of dat verband hield met de geheime informatie.

(Belga/RR)

Het geld werd volgens De Standaard en Het Nieuwsblad betaald om geheime details te vernemen over de aanbestedingsprocedure van een nieuw type treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en die door te sluizen naar de Canadese treinfabrikant Bombardier.De feiten speelden zich drie jaar geleden af, maar kwamen in februari van dit jaar aan het licht nadat de vrouw van de betrokken consultant haar mond had voorbijgepraat. Bombardier laat weten bezig te zijn met het ­versterken van de 'ethische ­gedragscode'. Het dossier is aan het Nederlandse openbaar ministerie overhandigd, waar beslist wordt over verdere vervolging.Bombardier heeft nooit een bod gedaan voor het nieuw type treinen. Het is onduidelijk of dat verband hield met de geheime informatie.(Belga/RR)