CCV gaat concurrentie aan met Worldline voor elektronisch betalen

12/10/17 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

Bron: Belga

Belgische handelaars kunnen vanaf donderdag ook terecht bij CCV om elektronische transacties via Bancontact te verwerken. Het bedrijf gaat daarmee de rechtstreekse concurrentie aan met Worldline, dat tot nog toe de meeste transacties verwerkt. CCV was al langer actief op de Belgische betaalmarkt.

CCV gaat concurrentie aan met Worldline voor elektronisch betalen

© iStock

Tot 2013 was Worldline de enige zogenaamde acquirer, of verwerker van betalingstransacties. Intussen is die markt al vier jaar geopend, en zijn er nu tien bedrijven actief in de verwerking van elektronische betalingen. CCV beheert nu al ruim 20 pct van de terminals.

'Door zelf de Bancontact-transacties te verwerken heeft het bedrijf nu de ruimte om met een aanbod op maat van elke klant te komen', meldt CCV. 'Concurrentie zal de consumenten ten goede komen. In de eerste plaats omdat er voor kleine bedragen geen transactiekosten aangerekend worden, bij handelaars die veel kleine bedragen verwerken', klinkt het.

'Daarnaast zullen er ook nieuwe toepassingen ontwikkeld worden. En niet onbelangrijk voor grote retailers is de stabiliteit van het systeem. In het verleden waren daar zoals bekend enkele keren problemen mee. Concurrentie houdt iedereen scherp en kan alleen maar de kwaliteit en de service van het elektronisch betalen ten goede komen.'

Bij Bancontact zijn ze alvast 'zeer verheugd' met deze samenwerking. 'Dit stelt ons in staat om onze meest innovatieve producten aan te bieden aan een nieuwe gemeenschap van handelaars en hun klanten', reageert Bancontact-CEO Kim Van Esbroeck.

Lees meer over:

Onze partners