Dat schrijft de Franse zakenkrant La Tribune.

De Commissie voor Bank-, Financie- en Assurantiewezen "interesseert zich erg" voor de Dexia-koers, meldt La Tribune op basis van "bronnen dicht bij het dossier". Een woordvoerster van de CBFA weigerde commentaar te geven over "individuele ondernemingen".

De beurswaakhond zou de koersbewegingen onder de loep nemen rond de Investor Day van 12 oktober om te zien of sprake kan zijn van koersmanipulatie. Toen was er al een paar dagen speculatie in de markt over een mogelijke samenwerking tussen Dexia en de Franse Banque Postale.

Een dergelijke samenwerking zou Dexia toegang moeten geven tot de grote depositobasis van Banque Postale en zo het financieringsprobleem oplossen dat de groep in Frankrijk heeft.

Daags voor de Investor Day schoot de koers van Dexia 6,18 procent hoger omdat gespeculeerd werd over een mogelijke aankondiging van een akkoord met Banque Postale tijdens de Investor Day. Maar Dexia-topman Pierre Mariani beperkte zich er toe te zeggen dat er overleg is met Banque Postale. Het aandeel ging toen 2,94 procent lager.

Dat schrijft de Franse zakenkrant La Tribune. De Commissie voor Bank-, Financie- en Assurantiewezen "interesseert zich erg" voor de Dexia-koers, meldt La Tribune op basis van "bronnen dicht bij het dossier". Een woordvoerster van de CBFA weigerde commentaar te geven over "individuele ondernemingen". De beurswaakhond zou de koersbewegingen onder de loep nemen rond de Investor Day van 12 oktober om te zien of sprake kan zijn van koersmanipulatie. Toen was er al een paar dagen speculatie in de markt over een mogelijke samenwerking tussen Dexia en de Franse Banque Postale. Een dergelijke samenwerking zou Dexia toegang moeten geven tot de grote depositobasis van Banque Postale en zo het financieringsprobleem oplossen dat de groep in Frankrijk heeft. Daags voor de Investor Day schoot de koers van Dexia 6,18 procent hoger omdat gespeculeerd werd over een mogelijke aankondiging van een akkoord met Banque Postale tijdens de Investor Day. Maar Dexia-topman Pierre Mariani beperkte zich er toe te zeggen dat er overleg is met Banque Postale. Het aandeel ging toen 2,94 procent lager.