Dat heeft het Franse moederbedrijf van Electrabel vrijdag bekendgemaakt.

De 48-jarige Française is afkomstig van de Frans-Amerikaanse groep TechnipFMC en zal Isabelle Kocher opvolgen. Kocher stapte in februari al op bij Engie als CEO.

'De visie die Catherine MacGregor brengt op de transformatie en de ontwikkeling van de groep, haar industriële en internationale ervaring net als haar leiderschap en erkende managerskwaliteiten zullen volledig bijdragen aan de toepassing van de strategische oriëntatie die eind juli is voorgesteld', aldus Engie.

De voorzitter van Engie, Jean-Pierre Clamadieu, had eind juli al aangekondigd dat de kernactiviteit hernieuwbare energie en infrastructuur blijft, waarin Engie versneld gaat investeren.

Dat heeft het Franse moederbedrijf van Electrabel vrijdag bekendgemaakt.De 48-jarige Française is afkomstig van de Frans-Amerikaanse groep TechnipFMC en zal Isabelle Kocher opvolgen. Kocher stapte in februari al op bij Engie als CEO.'De visie die Catherine MacGregor brengt op de transformatie en de ontwikkeling van de groep, haar industriële en internationale ervaring net als haar leiderschap en erkende managerskwaliteiten zullen volledig bijdragen aan de toepassing van de strategische oriëntatie die eind juli is voorgesteld', aldus Engie. De voorzitter van Engie, Jean-Pierre Clamadieu, had eind juli al aangekondigd dat de kernactiviteit hernieuwbare energie en infrastructuur blijft, waarin Engie versneld gaat investeren.