Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht is - na een verzoek van premier Di Rupo - bereid op te treden tegen eventuele concurrentieverstorende exportsubsidies waaronder Caterpillar zou lijden.

Eurocommissaris De Gucht reageert daarmee op verklaringen van premier Elio Di Rupo naar aanleiding van de 1.400 aangekondigde ontslagen bij Caterpillar in Gosselies (Charleroi).

Vrijdagnamiddag had de premier in het parlement gewag gemaakt van concurrentieverstorende exportsubsidies, waardoor Caterpillar donderdag aankondigde het mes in het personeelsbestand te zetten.

De premier baseerde zich op gegevens van de CEO van Caterpillar. De Gucht is nu 'bereid om concrete gegevens daarover te bestuderen en desnoods acties te ondernemen in overeenstemming met de Europese wetgeving".

"Maar tot op heden is er daarover noch van de zijde van het betrokken bedrijf, noch van de zijde van de Belgische overheid enig concreet dossier toegekomen bij de Europese Commissie", zegt De Gucht in een mededeling aan het persagentschap Belga.. (Belga/BO)

Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht is - na een verzoek van premier Di Rupo - bereid op te treden tegen eventuele concurrentieverstorende exportsubsidies waaronder Caterpillar zou lijden. Eurocommissaris De Gucht reageert daarmee op verklaringen van premier Elio Di Rupo naar aanleiding van de 1.400 aangekondigde ontslagen bij Caterpillar in Gosselies (Charleroi).Vrijdagnamiddag had de premier in het parlement gewag gemaakt van concurrentieverstorende exportsubsidies, waardoor Caterpillar donderdag aankondigde het mes in het personeelsbestand te zetten.De premier baseerde zich op gegevens van de CEO van Caterpillar. De Gucht is nu 'bereid om concrete gegevens daarover te bestuderen en desnoods acties te ondernemen in overeenstemming met de Europese wetgeving". "Maar tot op heden is er daarover noch van de zijde van het betrokken bedrijf, noch van de zijde van de Belgische overheid enig concreet dossier toegekomen bij de Europese Commissie", zegt De Gucht in een mededeling aan het persagentschap Belga.. (Belga/BO)