De Turnhoutse speelkaartenfabrikant Cartamundi heeft het Gentse Playlane overgenomen.

Playlane, dat wordt omgedoopt in Cartamundi Digital, is een marktleider in digitaal kinderentertainment in Vlaanderen en Nederland. Het ontwikkelt digitale projecten voor mobiele toestellen, rond bekende kinderfiguren als Plop, Bumba, Maya de Bij, Mega Mindy en Musti. Het bedrijf werd zes jaar geleden opgericht door Jelle Van De Velde en Kris Carron. Het tweetal blijft aan het roer staan.

Voor Cartamundi is het de eerste Belgische overname ooit. "Deze overname past volledig in onze strategie om de digitale kaart te trekken", zegt Chris Van Doorslaer, de CEO van Cartamundi aan Trends. "Enkele jaren geleden zijn we begonnen met de ontwikkeling van de iCards, kaarten die de connectie leggen tussen de fysische kaarten en de digitale wereld. Meer en meer kennen deze producten een succes. Playlane kwam toen al op onze radar als leverancier en partner. Door de overname versnellen we onze mogelijkheden."

De Turnhoutse speelkaartenfabrikant Cartamundi heeft het Gentse Playlane overgenomen.Playlane, dat wordt omgedoopt in Cartamundi Digital, is een marktleider in digitaal kinderentertainment in Vlaanderen en Nederland. Het ontwikkelt digitale projecten voor mobiele toestellen, rond bekende kinderfiguren als Plop, Bumba, Maya de Bij, Mega Mindy en Musti. Het bedrijf werd zes jaar geleden opgericht door Jelle Van De Velde en Kris Carron. Het tweetal blijft aan het roer staan.Voor Cartamundi is het de eerste Belgische overname ooit. "Deze overname past volledig in onze strategie om de digitale kaart te trekken", zegt Chris Van Doorslaer, de CEO van Cartamundi aan Trends. "Enkele jaren geleden zijn we begonnen met de ontwikkeling van de iCards, kaarten die de connectie leggen tussen de fysische kaarten en de digitale wereld. Meer en meer kennen deze producten een succes. Playlane kwam toen al op onze radar als leverancier en partner. Door de overname versnellen we onze mogelijkheden."