De Franse retailketen Carrefour heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder omzet geboekt in België. Er is sprake van een negatieve organische groei (inclusief nieuwe openingen) van 0,4 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar was nog sprake van 3,6 procent organische groei, deelt Carrefour donderdag mee. Op groepsniveau daalde de omzet in het tweede kwartaal met 0,6 procent (tegen de huidige wisselkoersen) tot 20,46 miljard euro. Analisten gepolst door het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hadden 20,4 miljard euro omzet vooropgesteld.

Volgens de retailer had de waardedaling van de Braziliaanse en Argentijnse munt een negatief effect van 1,9 procent. In Europa wogen het slechte weer en de economie op de resultaten. In Frankrijk werd een terugval met 0,2 procent genoteerd tot 9,66 miljard euro omzet. Op de internationale markten was er een terugval met 1 procent.

Tegen constante wisselkoersen nam de omzet op groepsniveau met 1,3 procent toe. Die groei komt er vooral dankzij de internationale activiteiten (+2,6 procent).

De omzet in het eerste halfjaar kwam uit op 41 miljard euro. Tegen de huidige wisselkoersen is dat een daling met 1 procent. Bij constante wisselkoersen geeft dat 1,3 procent stijging. (Belga/BO)

De Franse retailketen Carrefour heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder omzet geboekt in België. Er is sprake van een negatieve organische groei (inclusief nieuwe openingen) van 0,4 procent.In het eerste kwartaal van dit jaar was nog sprake van 3,6 procent organische groei, deelt Carrefour donderdag mee. Op groepsniveau daalde de omzet in het tweede kwartaal met 0,6 procent (tegen de huidige wisselkoersen) tot 20,46 miljard euro. Analisten gepolst door het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hadden 20,4 miljard euro omzet vooropgesteld. Volgens de retailer had de waardedaling van de Braziliaanse en Argentijnse munt een negatief effect van 1,9 procent. In Europa wogen het slechte weer en de economie op de resultaten. In Frankrijk werd een terugval met 0,2 procent genoteerd tot 9,66 miljard euro omzet. Op de internationale markten was er een terugval met 1 procent.Tegen constante wisselkoersen nam de omzet op groepsniveau met 1,3 procent toe. Die groei komt er vooral dankzij de internationale activiteiten (+2,6 procent). De omzet in het eerste halfjaar kwam uit op 41 miljard euro. Tegen de huidige wisselkoersen is dat een daling met 1 procent. Bij constante wisselkoersen geeft dat 1,3 procent stijging. (Belga/BO)