Het omzetcijfer dat dinsdag werd bekendgemaakt, heeft geen betrekking op de gefranchiseerde winkels. Topman Lavinay wees er ook op dat de nationale staking die de vakbonden vrijdag plannen gevolgen zal hebben voor het sociaal plan.

Vrijdag 30 april volgt er een staking van het personeel waardoor 117 geïntegreerde winkels van Carrefour de deuren gesloten houden. De vakbonden willen de directie daarmee onder druk zetten voor de onderhandeling van het sociaal plan.

Lavinay kan geen begrip opbrengen voor de vakbondsactie. "Vrijdag 30 april zou een van de drukste dagen dit jaar zijn geworden", aldus de topman. "Een dag later zijn alle winkels gesloten en het is mooi weer. De klanten willen een barbecue houden, een glaasje wijn drinken in de tuin, noem maar op." De directie schat dat de omzet rond 20 miljoen euro zou hebben gelegen.

Lavinay liet duidelijk verstaan dat de geplande vakbondsactie niet zonder gevolgen zal blijven voor het sociaal plan. "Dergelijke acties kosten ons handenvol geld, dat we hadden willen besteden aan een plan voor het vertrekkende en het blijvende personeel," verduidelijkte hij.

Aangezien de directie het op dit moment onmogelijk acht serene onderhandelingen te voeren met de vakbond, zal volgende week een beroep worden gedaan op een sociaal bemiddelaar van de FOD Werkgelegenheid. Dat gebeurt in het geval de staking ook werkelijk plaatsvindt, luidt het.

Het omzetcijfer dat dinsdag werd bekendgemaakt, heeft geen betrekking op de gefranchiseerde winkels. Topman Lavinay wees er ook op dat de nationale staking die de vakbonden vrijdag plannen gevolgen zal hebben voor het sociaal plan. Vrijdag 30 april volgt er een staking van het personeel waardoor 117 geïntegreerde winkels van Carrefour de deuren gesloten houden. De vakbonden willen de directie daarmee onder druk zetten voor de onderhandeling van het sociaal plan. Lavinay kan geen begrip opbrengen voor de vakbondsactie. "Vrijdag 30 april zou een van de drukste dagen dit jaar zijn geworden", aldus de topman. "Een dag later zijn alle winkels gesloten en het is mooi weer. De klanten willen een barbecue houden, een glaasje wijn drinken in de tuin, noem maar op." De directie schat dat de omzet rond 20 miljoen euro zou hebben gelegen. Lavinay liet duidelijk verstaan dat de geplande vakbondsactie niet zonder gevolgen zal blijven voor het sociaal plan. "Dergelijke acties kosten ons handenvol geld, dat we hadden willen besteden aan een plan voor het vertrekkende en het blijvende personeel," verduidelijkte hij. Aangezien de directie het op dit moment onmogelijk acht serene onderhandelingen te voeren met de vakbond, zal volgende week een beroep worden gedaan op een sociaal bemiddelaar van de FOD Werkgelegenheid. Dat gebeurt in het geval de staking ook werkelijk plaatsvindt, luidt het.