De krant beroept zich op bronnen binnen het bedrijf. Het zou de bedoeling zijn om een gemeenschappelijke onderneming op te richten.

Mogelijk wordt het akkoord in maart ondertekend. Een woordvoerster van Carrefour in Parijs wou het bericht dinsdag bevestigen noch ontkennen. Het hoofd van de onderneming, Lars Olofsson, had wel al midden februari aangekondigd dat een marktintroductie in de groothandel nog voor de zomer mogelijk is.

Volgens de informatie van Handelsblatt wil Carrefour zijn engagement in India niet beperken, zoals het Amerikaanse concern Wal-Mart en het Duitse Metro, tot de groothandel. Het wil zich ook op de kleinhandel richten. India geldt met zijn meer dan 1,1 miljard inwoners en een verwachte economische groei van 8 tot 10 procent de komende jaren als de laatste niet ingenomen megamarkt in de sector.

De kleinhandel is wel nog streng gereguleerd. Carrefour wil dat probleem volgens Handelsblatt omzeilen via een ingewikkelde participatieconstructie met de Future Group van miljardair Kishore Biyani.

De krant beroept zich op bronnen binnen het bedrijf. Het zou de bedoeling zijn om een gemeenschappelijke onderneming op te richten. Mogelijk wordt het akkoord in maart ondertekend. Een woordvoerster van Carrefour in Parijs wou het bericht dinsdag bevestigen noch ontkennen. Het hoofd van de onderneming, Lars Olofsson, had wel al midden februari aangekondigd dat een marktintroductie in de groothandel nog voor de zomer mogelijk is. Volgens de informatie van Handelsblatt wil Carrefour zijn engagement in India niet beperken, zoals het Amerikaanse concern Wal-Mart en het Duitse Metro, tot de groothandel. Het wil zich ook op de kleinhandel richten. India geldt met zijn meer dan 1,1 miljard inwoners en een verwachte economische groei van 8 tot 10 procent de komende jaren als de laatste niet ingenomen megamarkt in de sector. De kleinhandel is wel nog streng gereguleerd. Carrefour wil dat probleem volgens Handelsblatt omzeilen via een ingewikkelde participatieconstructie met de Future Group van miljardair Kishore Biyani.