De volledige groep Carrefour boekte in 2010 een nettowinst van 433 miljoen euro (+57 procent) en een omzet van 90 miljard euro (+5,5 procent). Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een nettowinst van 695 miljoen euro.

In ons land bedroeg de omzet 4,25 miljard euro, een daling met 3,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. Carrefour-topman Olofsson sprak donderdag niettemin van een "turnaround" in België. Tijdens het vierde kwartaal werd de eerste omzetgroei genoteerd in zes jaar. Carrefour voerde begin 2010 een herstructurering door in België, waarbij onder meer elf winkels gesloten werden.

Olofsson kondigde donderdag aan dat er in ons land in 2011 negen "heruitgevonden" hypermarkten bijkomen. De eerste resultaten van de zes testwinkels voor de nieuwe Carrefour Planet-hypermarkten zijn "zeer goed", luidde het. De omzet in die winkels ging er met gemiddeld 5,5 procent op vooruit. Het is de bedoeling dat Europa tegen halfweg 2013 213 Carrefour Planets telt.

De volledige groep Carrefour boekte in 2010 een nettowinst van 433 miljoen euro (+57 procent) en een omzet van 90 miljard euro (+5,5 procent). Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een nettowinst van 695 miljoen euro.In ons land bedroeg de omzet 4,25 miljard euro, een daling met 3,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. Carrefour-topman Olofsson sprak donderdag niettemin van een "turnaround" in België. Tijdens het vierde kwartaal werd de eerste omzetgroei genoteerd in zes jaar. Carrefour voerde begin 2010 een herstructurering door in België, waarbij onder meer elf winkels gesloten werden. Olofsson kondigde donderdag aan dat er in ons land in 2011 negen "heruitgevonden" hypermarkten bijkomen. De eerste resultaten van de zes testwinkels voor de nieuwe Carrefour Planet-hypermarkten zijn "zeer goed", luidde het. De omzet in die winkels ging er met gemiddeld 5,5 procent op vooruit. Het is de bedoeling dat Europa tegen halfweg 2013 213 Carrefour Planets telt.