Carlyle moest het opnemen tegen rivalen als Apollo Management, een combinatie van Bain Capital met Advent International en het Nederlandse HAL Investments.

De Britse zakenkrant Financial Times had eerder dinsdagochtend al geschreven dat Carlyle als winnaar uit de biedingsstrijd gekomen was en dat er een prijskaart van 10 miljard euro aan de deal hangt.

AkzoNobel liet vorige maand weten dat de afsplitsing van de chemietak intern is afgerond. Het bedrijf sluist de opbrengsten van de verkoop door naar de aandeelhouders. Daarmee hoopt AkzoNobel ze tevreden te stellen nadat een mogelijk lucratieve overname van het gehele bedrijf door branchegenoot PPG Industries vorig jaar niet doorging.

Carlyle moest het opnemen tegen rivalen als Apollo Management, een combinatie van Bain Capital met Advent International en het Nederlandse HAL Investments.De Britse zakenkrant Financial Times had eerder dinsdagochtend al geschreven dat Carlyle als winnaar uit de biedingsstrijd gekomen was en dat er een prijskaart van 10 miljard euro aan de deal hangt.AkzoNobel liet vorige maand weten dat de afsplitsing van de chemietak intern is afgerond. Het bedrijf sluist de opbrengsten van de verkoop door naar de aandeelhouders. Daarmee hoopt AkzoNobel ze tevreden te stellen nadat een mogelijk lucratieve overname van het gehele bedrijf door branchegenoot PPG Industries vorig jaar niet doorging.