Het Duitse detailhandelsconcern Metro, bekend van Media Markt, kondigde onlangs aan Kaufhof te willen verkopen.

Naar verluidt heeft de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko al een bod gedaan van circa 2,9 miljard euro op Kaufhof. Het bod van Hudson's Bay zou vergelijkbaar zijn aan dat van Benko.

Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, heeft in Duitsland 137 filialen in onder meer Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn en is in België actief als warenhuisketen Inno.

Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz en heeft tegenwoordig een Belgische CEO, Olivier Van den Bossche. (Belga/BO)

Het Duitse detailhandelsconcern Metro, bekend van Media Markt, kondigde onlangs aan Kaufhof te willen verkopen. Naar verluidt heeft de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko al een bod gedaan van circa 2,9 miljard euro op Kaufhof. Het bod van Hudson's Bay zou vergelijkbaar zijn aan dat van Benko. Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, heeft in Duitsland 137 filialen in onder meer Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn en is in België actief als warenhuisketen Inno. Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz en heeft tegenwoordig een Belgische CEO, Olivier Van den Bossche. (Belga/BO)