De overname, die maandagavond werd goedgekeurd door beide raden van bestuur, kost 977 miljoen euro en moet afgerond zijn tegen het derde kwartaal van dit jaar.

De samengevoegde CaixaBank zal veertien miljoen klanten hebben en wordt de grootste bank inzake activa (342 miljard euro), spaardeposito's (179 miljard) en kredieten (231 miljard), zo luidt het in een persbericht.

De overgenomen Banca Civica werd vorig jaar op zijn beurt ontstaan door de fusie van vier noodlijdende 'cajas' of regionale spaarbanken.

Madrid heeft de wet aangepast om fusies aan te moedigen tussen banken die in de problemen zijn geraakt door de Spaanse vastgoedcrisis. De overheid wil dat er minder spelers komen, die ook meer solvabel moeten zijn. Verwacht wordt dat er nog meer fusies zullen volgen. (KVDA)

De overname, die maandagavond werd goedgekeurd door beide raden van bestuur, kost 977 miljoen euro en moet afgerond zijn tegen het derde kwartaal van dit jaar. De samengevoegde CaixaBank zal veertien miljoen klanten hebben en wordt de grootste bank inzake activa (342 miljard euro), spaardeposito's (179 miljard) en kredieten (231 miljard), zo luidt het in een persbericht. De overgenomen Banca Civica werd vorig jaar op zijn beurt ontstaan door de fusie van vier noodlijdende 'cajas' of regionale spaarbanken. Madrid heeft de wet aangepast om fusies aan te moedigen tussen banken die in de problemen zijn geraakt door de Spaanse vastgoedcrisis. De overheid wil dat er minder spelers komen, die ook meer solvabel moeten zijn. Verwacht wordt dat er nog meer fusies zullen volgen. (KVDA)