In 2010 hebben onder meer de piloten al verscheidene keren het werk neergelegd uit protest tegen de besparingsmaatregelen die de directie had aangekondigd.

Het voorstel van de directie van BA werd dinsdag met 3.419 tegen 1.686 stemmen verworpen, meldt de vakbond Unite dinsdag. Aan de basis van het conflict liggen de besparingsmaatregelen van BA om de verliezen terug te dringen. Unite, die 12.000 cabinepersoneelsleden vertegenwoordigt, is er nog niet uit of er een nieuwe actie georganiseerd wordt.

CEO Willie Walsh, die hoopte de aandeelhouders te kunnen geruststellen met een compromis, reageerde alvast ontgoocheld. British Airways zag als een gevolg van de stakingsacties het aantal passagiers in mei dalen met 11 procent.

In 2010 hebben onder meer de piloten al verscheidene keren het werk neergelegd uit protest tegen de besparingsmaatregelen die de directie had aangekondigd. Het voorstel van de directie van BA werd dinsdag met 3.419 tegen 1.686 stemmen verworpen, meldt de vakbond Unite dinsdag. Aan de basis van het conflict liggen de besparingsmaatregelen van BA om de verliezen terug te dringen. Unite, die 12.000 cabinepersoneelsleden vertegenwoordigt, is er nog niet uit of er een nieuwe actie georganiseerd wordt. CEO Willie Walsh, die hoopte de aandeelhouders te kunnen geruststellen met een compromis, reageerde alvast ontgoocheld. British Airways zag als een gevolg van de stakingsacties het aantal passagiers in mei dalen met 11 procent.