In Macedonië worden de 300 bussen voor de Amerikaans markt, waarvoor van Hool deze maand een contract binnenhaalde, gebouwd. Volgens woordvoerder Yves Goffin zijn er geen gevolgen voor de vestigingen in ons land.

'In Macedonië hebben we de omstandigheden gevonden die we nodig hebben om, gespreid over een drietal jaren, de 300 voertuigen te bouwen die ons toelaten onze positie op de Amerikaanse markt te handhaven en verder uit te breiden. Het moet duidelijk zijn dat zonder de investeringen in een buitenlandse productie-eenheid, Van Hool het bijkomende order van 210 coaches, die in België zullen geproduceerd worden, niet had binnen gehaald,' zei uitvoerend bestuurder Filip Van Hool donderdag tijdens de ondernemingsraad.

Beide orders zijn geplaatst door ABC, de Amerikaanse distributeur waarin Van Hool voor 35 procent participeert. Van Hool kondigde na het eerste order al aan de voertuigen in het buitenland te willen bouwen door de hogere arbeidskosten in België.

Van Hool is een Belgisch constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.000 medewerkers wereldwijd, waarvan het grootste deel in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree werkt. (BO/Belga)

In Macedonië worden de 300 bussen voor de Amerikaans markt, waarvoor van Hool deze maand een contract binnenhaalde, gebouwd. Volgens woordvoerder Yves Goffin zijn er geen gevolgen voor de vestigingen in ons land. 'In Macedonië hebben we de omstandigheden gevonden die we nodig hebben om, gespreid over een drietal jaren, de 300 voertuigen te bouwen die ons toelaten onze positie op de Amerikaanse markt te handhaven en verder uit te breiden. Het moet duidelijk zijn dat zonder de investeringen in een buitenlandse productie-eenheid, Van Hool het bijkomende order van 210 coaches, die in België zullen geproduceerd worden, niet had binnen gehaald,' zei uitvoerend bestuurder Filip Van Hool donderdag tijdens de ondernemingsraad.Beide orders zijn geplaatst door ABC, de Amerikaanse distributeur waarin Van Hool voor 35 procent participeert. Van Hool kondigde na het eerste order al aan de voertuigen in het buitenland te willen bouwen door de hogere arbeidskosten in België. Van Hool is een Belgisch constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.000 medewerkers wereldwijd, waarvan het grootste deel in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree werkt. (BO/Belga)