De Brusselse regering dag keurde de grote principes goed van het taxiplan, dat onder meer een juridisch kader schept voor nieuwe diensten als Uber. De taxisector is gekant tegen het introduceren van nieuwe spelers.

Minister-president Rudi Vervoort en minister van Mobiliteit Pascal Smet stellen vandaag vrijdag dat plan voor en wilden voorafgaand het plan aan de sector toelichten. Vervoort had eerder de vakbonden opgeroepen tot overleg in de aanloop naar de aangekondigde betoging.

'Overhaast'

In een persbericht kondigen de vakbonden van de Brusselse taxi's aan dat ze de presentatie van het plan zullen boycotten én doorgaan met de betoging. "De taxibedrijven, taxicentrales en sociale partners van de sector (ABVV-BTB en ACV-TRANSCOM) betreuren de overhaaste beslissing van de Brusselse regering over de goedkeuring van het taxiplan. Het feit dat minister-president Rudi Vervoort en minister Pascal Smet hen nu uitnodigt voor 'een overlegvergadering rond het taxiplan' ziet de sector als zuivere manipulatie. Waarover kan men nog overleggen, nu het plan toch al goedgekeurd werd door de regering?".

De bonden zeggen dat ze al meer dan een week willen gehoord worden. "Een aantal initiatieven vormen een ernstige bedreiging voor het toekomstig werk van de 3.000 beroepschauffeurs van het Brussels gewest. Vandaag staan de taxichauffeurs voor een voldongen feit." De taxisector neemt het niet dat ze concurrentie krijgt van spelers waarvan de activiteiten niet of minder gecontroleerd kunnen worden.

(Belga/RR)

De Brusselse regering dag keurde de grote principes goed van het taxiplan, dat onder meer een juridisch kader schept voor nieuwe diensten als Uber. De taxisector is gekant tegen het introduceren van nieuwe spelers. Minister-president Rudi Vervoort en minister van Mobiliteit Pascal Smet stellen vandaag vrijdag dat plan voor en wilden voorafgaand het plan aan de sector toelichten. Vervoort had eerder de vakbonden opgeroepen tot overleg in de aanloop naar de aangekondigde betoging. In een persbericht kondigen de vakbonden van de Brusselse taxi's aan dat ze de presentatie van het plan zullen boycotten én doorgaan met de betoging. "De taxibedrijven, taxicentrales en sociale partners van de sector (ABVV-BTB en ACV-TRANSCOM) betreuren de overhaaste beslissing van de Brusselse regering over de goedkeuring van het taxiplan. Het feit dat minister-president Rudi Vervoort en minister Pascal Smet hen nu uitnodigt voor 'een overlegvergadering rond het taxiplan' ziet de sector als zuivere manipulatie. Waarover kan men nog overleggen, nu het plan toch al goedgekeurd werd door de regering?". De bonden zeggen dat ze al meer dan een week willen gehoord worden. "Een aantal initiatieven vormen een ernstige bedreiging voor het toekomstig werk van de 3.000 beroepschauffeurs van het Brussels gewest. Vandaag staan de taxichauffeurs voor een voldongen feit." De taxisector neemt het niet dat ze concurrentie krijgt van spelers waarvan de activiteiten niet of minder gecontroleerd kunnen worden. (Belga/RR)