Het Brusselse orkest en de nieuwe chef-dirigent lanceerden vanmiddag tevens het Centre For Future Orchestral Repertoire (CFFOR). Via dit platform willen het orkest en de nieuwe dirigent een database opbouwen met composities van de 21ste eeuw die de repertoirestatus bereiken. Stéphane Denève: "Ik wil in elk concert met Brussels Philharmonic een modern stuk uit 21ste eeuw confronteren met het bestaand repertoire."

Brussels Philharmonic kondigde voorts een samenwerking aan met IMG Touring. Die internationale concertpromotor heeft in zijn stal ook orkesten als het Mahler Chamber Orchestra en The Academy of St-Martin in the Fields en moet de internationale groeistrategie van het Brusselse orkest intensifiëren. De jongste jaren gooide Brussels Philharmonic met zijn concerttournees op verscheidene Europese podia al hoge ogen.

Brussels Philharmonic meet zich onder leiding van intendant Gunther Broucke steeds nadrukkelijker het imago van pionier en innoverend orkest aan. Experimenten met digitale partituren, een samenwerking met de VUB in verband met de fysieke belasting van muzikanten en een privéstichting voor de aankoop van strijkinstrumenten passen in die strategie. Zegt Broucke: "Ik ben ervan overtuigd dat symfonische orkesten zichzelf moeten

heruitvinden om te overleven. Ik wil van van het orkest een modern muziekbedrijf wil maken dat de muziek van vandaag even belangrijk vindt én even populair kan maken als pakweg Beethovens vijfde."

Het Brusselse orkest en de nieuwe chef-dirigent lanceerden vanmiddag tevens het Centre For Future Orchestral Repertoire (CFFOR). Via dit platform willen het orkest en de nieuwe dirigent een database opbouwen met composities van de 21ste eeuw die de repertoirestatus bereiken. Stéphane Denève: "Ik wil in elk concert met Brussels Philharmonic een modern stuk uit 21ste eeuw confronteren met het bestaand repertoire." Brussels Philharmonic kondigde voorts een samenwerking aan met IMG Touring. Die internationale concertpromotor heeft in zijn stal ook orkesten als het Mahler Chamber Orchestra en The Academy of St-Martin in the Fields en moet de internationale groeistrategie van het Brusselse orkest intensifiëren. De jongste jaren gooide Brussels Philharmonic met zijn concerttournees op verscheidene Europese podia al hoge ogen.Brussels Philharmonic meet zich onder leiding van intendant Gunther Broucke steeds nadrukkelijker het imago van pionier en innoverend orkest aan. Experimenten met digitale partituren, een samenwerking met de VUB in verband met de fysieke belasting van muzikanten en een privéstichting voor de aankoop van strijkinstrumenten passen in die strategie. Zegt Broucke: "Ik ben ervan overtuigd dat symfonische orkesten zichzelf moetenheruitvinden om te overleven. Ik wil van van het orkest een modern muziekbedrijf wil maken dat de muziek van vandaag even belangrijk vindt én even populair kan maken als pakweg Beethovens vijfde."