De luchthaven van Zaventem beleefde vorig jaar wel een recordjaar, met bijna 25,7 miljoen passagiers. Dat waren er 3,5 procent meer dan het jaar ervoor.

Maar Brussels Airport komt in de rangschikking nu na de luchthaven van Wenen (Oostenrijk). Die groeide met ruim 11 procent tot iets meer dan 27 miljoen passagiers.

De top drie van de ranglijst is niet veranderd. De Londense luchthaven Heathrow staat helemaal bovenaan met ruim 80 miljoen passagiers in 2018. Dan volgen Charles de Gaulle (Parijs, 72 miljoen) en Schiphol (71 miljoen).

Alle vluchten van en naar de Europese Unie samen vervoerden vorig jaar een recordaantal van 1,106 miljard passagiers, zo weet Eurostat nog. Het aantal reizigers lag 6 procent hoger dan in 2017, toen er voor het eerst meer dan een miljard vliegtuigreizigers waren.

Bijna de helft (46 procent) van de mensen die het vliegtuig namen, vloog naar een ander land binnen de Europese Unie. Intercontinentale vluchten waren goed voor ruim een derde (37 procent), de overige passagiers namen een binnenlandse vlucht.

De meeste vliegtuigreiziges werden geteld in het Verenigd Koninkrijk (272 miljoen). Ook in Duitsland (222 miljoen) en Spanje (221 miljoen) waren er meer dan 200 miljoen vliegtuigpassagiers. De grootste groei was er vorig jaar in Litouwen (19 procent), Letland, Polen en Slovakije (telkens +16 procent). Met een groei van 3,7 procent tot 34,5 miljoen passagiers bleef België een beetje achter op het gemiddelde.

De luchthaven van Charleroi verwelkomde in 2018 iets meer dan 8 miljoen passagiers. Brussels South Charleroi Airport staat daarmee rond de 55ste plaats in de EU.

De luchthaven van Zaventem beleefde vorig jaar wel een recordjaar, met bijna 25,7 miljoen passagiers. Dat waren er 3,5 procent meer dan het jaar ervoor. Maar Brussels Airport komt in de rangschikking nu na de luchthaven van Wenen (Oostenrijk). Die groeide met ruim 11 procent tot iets meer dan 27 miljoen passagiers. De top drie van de ranglijst is niet veranderd. De Londense luchthaven Heathrow staat helemaal bovenaan met ruim 80 miljoen passagiers in 2018. Dan volgen Charles de Gaulle (Parijs, 72 miljoen) en Schiphol (71 miljoen). Alle vluchten van en naar de Europese Unie samen vervoerden vorig jaar een recordaantal van 1,106 miljard passagiers, zo weet Eurostat nog. Het aantal reizigers lag 6 procent hoger dan in 2017, toen er voor het eerst meer dan een miljard vliegtuigreizigers waren. Bijna de helft (46 procent) van de mensen die het vliegtuig namen, vloog naar een ander land binnen de Europese Unie. Intercontinentale vluchten waren goed voor ruim een derde (37 procent), de overige passagiers namen een binnenlandse vlucht. De meeste vliegtuigreiziges werden geteld in het Verenigd Koninkrijk (272 miljoen). Ook in Duitsland (222 miljoen) en Spanje (221 miljoen) waren er meer dan 200 miljoen vliegtuigpassagiers. De grootste groei was er vorig jaar in Litouwen (19 procent), Letland, Polen en Slovakije (telkens +16 procent). Met een groei van 3,7 procent tot 34,5 miljoen passagiers bleef België een beetje achter op het gemiddelde. De luchthaven van Charleroi verwelkomde in 2018 iets meer dan 8 miljoen passagiers. Brussels South Charleroi Airport staat daarmee rond de 55ste plaats in de EU.