Door vluchten te schrappen of te verplaatsen, wil de directie van Brussels Airport te lange wachtrijen en vertragingen die dag vermijden.

Passagiers die getroffen worden, zullen persoonlijk door hun luchtvaartmaatschappij geïnformeerd worden, klinkt het. Hoeveel reizigers geïmpacteerd worden is niet bekend. Aan de passagiers die wel kunnen afreizen, wordt gevraagd om enkel handbagage mee te nemen. Daarnaast moet men voor het transport van en naar de luchthaven ook rekening houden met mogelijke hinder op het openbaar vervoer. Brussels Airport betreurt de impact van de actiedag voor de passagiers.

Vakbond ACV heeft voor 9 november een algemene actie- en stakingsdag aangekondigd, ABVV heeft het over een interprofessionele staking en de liberale vakbond over een algemene actiedag waarbij bedrijven zelf kiezen of ze staken of niet. Aanleiding is de koopkrachtcrisis. De bonden eisen onder meer een prijsplafond voor gas en elektriciteit en een aanpassing van de loonnormwet. Ook de aanvallen van de werkgevers op de index moeten stoppen, klinkt het.

Door vluchten te schrappen of te verplaatsen, wil de directie van Brussels Airport te lange wachtrijen en vertragingen die dag vermijden. Passagiers die getroffen worden, zullen persoonlijk door hun luchtvaartmaatschappij geïnformeerd worden, klinkt het. Hoeveel reizigers geïmpacteerd worden is niet bekend. Aan de passagiers die wel kunnen afreizen, wordt gevraagd om enkel handbagage mee te nemen. Daarnaast moet men voor het transport van en naar de luchthaven ook rekening houden met mogelijke hinder op het openbaar vervoer. Brussels Airport betreurt de impact van de actiedag voor de passagiers. Vakbond ACV heeft voor 9 november een algemene actie- en stakingsdag aangekondigd, ABVV heeft het over een interprofessionele staking en de liberale vakbond over een algemene actiedag waarbij bedrijven zelf kiezen of ze staken of niet. Aanleiding is de koopkrachtcrisis. De bonden eisen onder meer een prijsplafond voor gas en elektriciteit en een aanpassing van de loonnormwet. Ook de aanvallen van de werkgevers op de index moeten stoppen, klinkt het.