Brussels Airport verwacht in het eerste weekend van de kerstvakantie, van vrijdag 18 tot zondag 20 december, meer dan 180.000 vertrekkende en aankomende passagiers. In vergelijking met de kerstvakantie van vorig jaar is dat een toename met 5,6 procent meer passagiers, meldt de luchthavenuitbater woensdag in een persbericht.

Topdagen

Verwacht wordt dat vrijdag 18 december met 66.000 passagiers de topdag van het eerste weekend wordt. Maar ook morgen - donderdag 17 december(61.000 passagiers) - en zondag 20 december (59.000 passagiers) beloven de nodige drukte. Zaterdag 19 december worden 54.000 passagiers verwacht.

De bestemmingen voor deze kerstvakantie zijn uiteenlopend. Spanje blijft met de Canarische eilanden een topfavoriet. Ook verdere, en meer exotische bestemmingen, zijn erg in trek, zoals de VS (New York en Florida), de Dominicaanse Republiek, Senegal (Dakar), Kaapverdië en de Rode Zee Riviera. Italië (Milaan) en Duitsland (Berlijn) zijn ook grote trekpleisters, net als Zwitserland (Genève) voor de skivakanties, aldus Brussels Airport.

Kom op tijd

Het bedrijf raadt passagiers aan om voldoende reistijd naar de luchthaven te voorzien en om gebruik te maken van de parkings of het openbaar vervoer.

De luchthavenuitbater geeft ter herinnering nog enkele richtlijnen mee:

- de Kiss & Fly-zone is enkel bedoeld om vertrekkende passagiers snel te laten uitstappen en niet om passagiers op te halen. Wie passagiers komt ophalen, kan gebruikmaken van de parkings P1 en P2. Die parkings zijn toegankelijk vanaf de toegangsweg bij het binnenrijden van de luchthaven.

- de wetgeving omtrent vloeistoffen en gels in de handbagage is niet gewijzigd. De verpakking mag maximaal 100 ml bedragen. Er zijn uitzonderingsregels voor babyvoeding en geneesmiddelen. Vloeistoffen die werden aangekocht in de tax-free shops op de luchthaven moeten in de verzegelde zak blijven totdat de passagier op zijn bestemming is.

(BO)

Brussels Airport verwacht in het eerste weekend van de kerstvakantie, van vrijdag 18 tot zondag 20 december, meer dan 180.000 vertrekkende en aankomende passagiers. In vergelijking met de kerstvakantie van vorig jaar is dat een toename met 5,6 procent meer passagiers, meldt de luchthavenuitbater woensdag in een persbericht.Verwacht wordt dat vrijdag 18 december met 66.000 passagiers de topdag van het eerste weekend wordt. Maar ook morgen - donderdag 17 december(61.000 passagiers) - en zondag 20 december (59.000 passagiers) beloven de nodige drukte. Zaterdag 19 december worden 54.000 passagiers verwacht.De bestemmingen voor deze kerstvakantie zijn uiteenlopend. Spanje blijft met de Canarische eilanden een topfavoriet. Ook verdere, en meer exotische bestemmingen, zijn erg in trek, zoals de VS (New York en Florida), de Dominicaanse Republiek, Senegal (Dakar), Kaapverdië en de Rode Zee Riviera. Italië (Milaan) en Duitsland (Berlijn) zijn ook grote trekpleisters, net als Zwitserland (Genève) voor de skivakanties, aldus Brussels Airport. Het bedrijf raadt passagiers aan om voldoende reistijd naar de luchthaven te voorzien en om gebruik te maken van de parkings of het openbaar vervoer. De luchthavenuitbater geeft ter herinnering nog enkele richtlijnen mee:- de Kiss & Fly-zone is enkel bedoeld om vertrekkende passagiers snel te laten uitstappen en niet om passagiers op te halen. Wie passagiers komt ophalen, kan gebruikmaken van de parkings P1 en P2. Die parkings zijn toegankelijk vanaf de toegangsweg bij het binnenrijden van de luchthaven.- de wetgeving omtrent vloeistoffen en gels in de handbagage is niet gewijzigd. De verpakking mag maximaal 100 ml bedragen. Er zijn uitzonderingsregels voor babyvoeding en geneesmiddelen. Vloeistoffen die werden aangekocht in de tax-free shops op de luchthaven moeten in de verzegelde zak blijven totdat de passagier op zijn bestemming is. (BO)