Brussels Airlines maakte onlangs de cijfers voor augustus bekend. De maatschappij vervoerde afgelop)en maand 743.750 passagiers, 4,6 procent meer dan in augustus 2015. "Vooral populair waren de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Frankrijk", luidde het in een persbericht.

Symbolisch belangrijk is dat de maatschappij nu opnieuw méér passagiers heeft vervoerd dan vorig jaar. Volgens berekeningen van Belga vervoerde ze tijdens de eerste 8 maanden van dit jaar 4,95 miljoen passagiers, tegenover 4,93 miljoen in dezelfde periode in 2015. Na juli was er nog een kleine achterstand.

De terugval van het aantal passagiers waarmee Brussels Airlines af te rekenen kreeg na de terreuraanslagen - met beduidend minder reizigers in maart en april - is dus weggewerkt. "Maar we voelen nog altijd een effect", benadrukt Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines. "We noteerden de voorbije maanden meer overstappende passagiers, maar de bestemming Brussel blijft een uitdaging."

Onder meer daardoor liggen de gemiddelde inkomsten per passagier nog lager dan vorig jaar. Financiële gegevens kan Sciot niet vrijgeven, maar 'we doen al het mogelijke om zwarte cijfers te schrijven'. De luchtvaartmaatschappij boekte in 2015 een nettowinst van 41,3 miljoen euro, de eerste winst sinds 2010.

Volgens Sciot wordt het najaar 'cruciaal'. De zomer was goed wat betreft vrijetijdsreizigers, maar nu volgt de test voor de zakenreizigers. "Oktober, november en de eerste weken van december zijn drukke beurs- en congresmaanden", aldus de woordvoerder. "Dan zal blijken in welke mate de businessreizigers er zijn." (Belga/BO)

Brussels Airlines maakte onlangs de cijfers voor augustus bekend. De maatschappij vervoerde afgelop)en maand 743.750 passagiers, 4,6 procent meer dan in augustus 2015. "Vooral populair waren de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Frankrijk", luidde het in een persbericht. Symbolisch belangrijk is dat de maatschappij nu opnieuw méér passagiers heeft vervoerd dan vorig jaar. Volgens berekeningen van Belga vervoerde ze tijdens de eerste 8 maanden van dit jaar 4,95 miljoen passagiers, tegenover 4,93 miljoen in dezelfde periode in 2015. Na juli was er nog een kleine achterstand. De terugval van het aantal passagiers waarmee Brussels Airlines af te rekenen kreeg na de terreuraanslagen - met beduidend minder reizigers in maart en april - is dus weggewerkt. "Maar we voelen nog altijd een effect", benadrukt Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines. "We noteerden de voorbije maanden meer overstappende passagiers, maar de bestemming Brussel blijft een uitdaging."Onder meer daardoor liggen de gemiddelde inkomsten per passagier nog lager dan vorig jaar. Financiële gegevens kan Sciot niet vrijgeven, maar 'we doen al het mogelijke om zwarte cijfers te schrijven'. De luchtvaartmaatschappij boekte in 2015 een nettowinst van 41,3 miljoen euro, de eerste winst sinds 2010. Volgens Sciot wordt het najaar 'cruciaal'. De zomer was goed wat betreft vrijetijdsreizigers, maar nu volgt de test voor de zakenreizigers. "Oktober, november en de eerste weken van december zijn drukke beurs- en congresmaanden", aldus de woordvoerder. "Dan zal blijken in welke mate de businessreizigers er zijn." (Belga/BO)