De Sukhois zijn vliegtuigen van Russische makelij. De toestellen kampen met kinderziektes en vielen de voorbije zomer om de haverklap in panne.

Bovendien bleken het onderhoud en de herstelling niet evident omdat de handleidingen nog niet vertaald zijn uit het Russisch. Brussels Airlines moest daardoor zelfs heel wat vluchten schrappen.

Om verdere tegenslagen te vermijden en de winstgevendheid van de luchtvaartmaatschappij niet in het gedrang te brengen worden de vier Sukhois vervangen door toestellen van het Canadese Bombardier.

Op 1 maart zou de laatste Sukhoi uit dienst worden genomen. Sukhoi is een onderdeel van het Russische staatsbedrijf OAK, waarin meerdere ministers een bestuurszetel hebben.

De Sukhois zijn vliegtuigen van Russische makelij. De toestellen kampen met kinderziektes en vielen de voorbije zomer om de haverklap in panne. Bovendien bleken het onderhoud en de herstelling niet evident omdat de handleidingen nog niet vertaald zijn uit het Russisch. Brussels Airlines moest daardoor zelfs heel wat vluchten schrappen. Om verdere tegenslagen te vermijden en de winstgevendheid van de luchtvaartmaatschappij niet in het gedrang te brengen worden de vier Sukhois vervangen door toestellen van het Canadese Bombardier. Op 1 maart zou de laatste Sukhoi uit dienst worden genomen. Sukhoi is een onderdeel van het Russische staatsbedrijf OAK, waarin meerdere ministers een bestuurszetel hebben.