Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat de capaciteit van haar Europees netwerk uitbreiden met 400.000 zetels. Het gaat om een tegenoffensief na de komst van lagekostenmaatschappij Ryanair naar Brussels Airport.

De uitbreiding bestaat uit een combinatie van nieuwe bestemmingen en meer vluchten op bestaande bestemmingen. Zo gaat Brussels Airlines in de zomer vliegen op Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Malta, Montpellier en Sevilla. In Polen zal Brussels Airlines Krakau en Warschau het hele jaar door aandoen. Daarnaast worden de vluchtfrequenties op bestemmingen als Catania, Firenze, Madrid, Marseille en Palermo gevoelig verhoogd.

Het gaat om de grootste netwerkuitbreiding in de geschiedenis van het bedrijf, zo zei CEO Bernard Gustin op een persconferentie.

Ryanair

De plannen van Brussels Airlines zijn een tegenoffensief na de aankondiging van lagekostenmaatschappij Ryanair om vanaf februari een tweede basis in België (naast Charleroi, nvdr.) te vestigen op Brussels Aiport. Ryanair zal vanuit Zaventem vliegen naar Porto, Valencia, Alicante, Ibiza, Lissabon, Barcelona, Malaga, Palma, Rome en Venetië-Treviso. (KVDA)

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat de capaciteit van haar Europees netwerk uitbreiden met 400.000 zetels. Het gaat om een tegenoffensief na de komst van lagekostenmaatschappij Ryanair naar Brussels Airport. De uitbreiding bestaat uit een combinatie van nieuwe bestemmingen en meer vluchten op bestaande bestemmingen. Zo gaat Brussels Airlines in de zomer vliegen op Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Malta, Montpellier en Sevilla. In Polen zal Brussels Airlines Krakau en Warschau het hele jaar door aandoen. Daarnaast worden de vluchtfrequenties op bestemmingen als Catania, Firenze, Madrid, Marseille en Palermo gevoelig verhoogd. Het gaat om de grootste netwerkuitbreiding in de geschiedenis van het bedrijf, zo zei CEO Bernard Gustin op een persconferentie. Ryanair De plannen van Brussels Airlines zijn een tegenoffensief na de aankondiging van lagekostenmaatschappij Ryanair om vanaf februari een tweede basis in België (naast Charleroi, nvdr.) te vestigen op Brussels Aiport. Ryanair zal vanuit Zaventem vliegen naar Porto, Valencia, Alicante, Ibiza, Lissabon, Barcelona, Malaga, Palma, Rome en Venetië-Treviso. (KVDA)