Brussels Airlines slaagde er vorig jaar in een recordomzet te boeken van 1,138 miljard euro, wat overeenstemt met een toename met 2,2 procent in vergelijking met een jaar eerder.

CEO Bernard Gustin liet tijdens een persconferentie zijn tevredenheid blijken over de jaarresultaten, 'die behaald zijn in moeilijke omstandigheden'. Onder die moeilijke omstandigheden wordt onder meer de dure brandstof en stevige concurrentie van lowcostmaatschappijen in Europa verstaan.Bovendien nam ook de concurrentie toe op de bestemmingen in Afrika, vooral dan van carriers uit het Midden-Oosten.

Behalve over het terugdringen van het nettoverlies toont de CEO zich ook tevreden over het operationeel resultaat, dat er met 63,3 miljoen euro op vooruitging.

Wat het aantal passagiers betreft, was er vorig jaar een toename met 1,7 procent tot 5,9 miljoen reizigers. De algemene bezettingsgraad nam toe met 2,4 procentpunten naar 66,8 procent. Voorts vervoerde de luchtvaartmaatschappij 35.200 ton vracht en post, 4.000 ton meer dan het jaar voordien.

CEO Gustin is voorzichtig optimistisch over de toekomst om Brussels Airlines uit de rode cijfers te halen. Gustin voegt eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij vorig jaar al opnieuw winstgevend had kunnen worden, maar dan zonder investeringen in bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen of bestemmingen. (Belga/BO)

Brussels Airlines slaagde er vorig jaar in een recordomzet te boeken van 1,138 miljard euro, wat overeenstemt met een toename met 2,2 procent in vergelijking met een jaar eerder.CEO Bernard Gustin liet tijdens een persconferentie zijn tevredenheid blijken over de jaarresultaten, 'die behaald zijn in moeilijke omstandigheden'. Onder die moeilijke omstandigheden wordt onder meer de dure brandstof en stevige concurrentie van lowcostmaatschappijen in Europa verstaan.Bovendien nam ook de concurrentie toe op de bestemmingen in Afrika, vooral dan van carriers uit het Midden-Oosten. Behalve over het terugdringen van het nettoverlies toont de CEO zich ook tevreden over het operationeel resultaat, dat er met 63,3 miljoen euro op vooruitging.Wat het aantal passagiers betreft, was er vorig jaar een toename met 1,7 procent tot 5,9 miljoen reizigers. De algemene bezettingsgraad nam toe met 2,4 procentpunten naar 66,8 procent. Voorts vervoerde de luchtvaartmaatschappij 35.200 ton vracht en post, 4.000 ton meer dan het jaar voordien. CEO Gustin is voorzichtig optimistisch over de toekomst om Brussels Airlines uit de rode cijfers te halen. Gustin voegt eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij vorig jaar al opnieuw winstgevend had kunnen worden, maar dan zonder investeringen in bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen of bestemmingen. (Belga/BO)