De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeren samen 335 miljoen in het Neo-project op de Heizelvlakte.
Dat vernam Brussel Deze Week. De stad en het gewest zouden elk 50 procent van de aandelen krijgen van een nog op te richten publieke vennootschap. Donderdag beslist het Brussels hoofdstedelijk parlement hierover. De stad Brussel brengt gronden in. Het Gewest betaalt twintig jaar lang 8,37 miljoen euro.

Brussel wil op de Heizelvlakte een winkelcentrum (72.000 vierkante meter), woningen, recreatie, congrescentrum en een hotel realiseren. Het project kost 600 miljoen euro.

Het Neo-project is een concurrent voor Uplace in Vilvoorde. Daar wordt minder overheidsgeld ingezet. De begeleidende infrastructuurwerken voor het Agentschap Wegen en Verkeer kosten meer dan 56 miljoen euro. Daarnaast betaalt De Lijn vanaf 2015 jaarlijks 2,5 miljoen euro voor pendelbussen. De totale investering van het retail-, kantoor- en woningcomplex bedraagt 600 miljoen euro, deels geprefinancierd door de zakenman Bart Verhaeghe.

In september 2013 werd het eerste project op de Heizel gerealiseerd: Paleis 12. Dat is een omgebouwde evenementenzaal voor 15.000 personen. De stad Brussel investeerde 20 miljoen euro in de zaal. Het is een directe concurrent voor twee Vlaamse privéprojecten, Vorst Nationaal (8.000 plaatsen) en het Antwerpse Sportpaleis (23.000).

De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeren samen 335 miljoen in het Neo-project op de Heizelvlakte. Dat vernam Brussel Deze Week. De stad en het gewest zouden elk 50 procent van de aandelen krijgen van een nog op te richten publieke vennootschap. Donderdag beslist het Brussels hoofdstedelijk parlement hierover. De stad Brussel brengt gronden in. Het Gewest betaalt twintig jaar lang 8,37 miljoen euro.Brussel wil op de Heizelvlakte een winkelcentrum (72.000 vierkante meter), woningen, recreatie, congrescentrum en een hotel realiseren. Het project kost 600 miljoen euro.Het Neo-project is een concurrent voor Uplace in Vilvoorde. Daar wordt minder overheidsgeld ingezet. De begeleidende infrastructuurwerken voor het Agentschap Wegen en Verkeer kosten meer dan 56 miljoen euro. Daarnaast betaalt De Lijn vanaf 2015 jaarlijks 2,5 miljoen euro voor pendelbussen. De totale investering van het retail-, kantoor- en woningcomplex bedraagt 600 miljoen euro, deels geprefinancierd door de zakenman Bart Verhaeghe.In september 2013 werd het eerste project op de Heizel gerealiseerd: Paleis 12. Dat is een omgebouwde evenementenzaal voor 15.000 personen. De stad Brussel investeerde 20 miljoen euro in de zaal. Het is een directe concurrent voor twee Vlaamse privéprojecten, Vorst Nationaal (8.000 plaatsen) en het Antwerpse Sportpaleis (23.000).