De arbeiders werden maandag in drie shiften geraadpleegd door de vakbonden. De laatste infosessie was voor de nachtploeg omstreeks 22 uur. Na telling van alle stemmen bleek na middernacht dat het ontwerpakkoord met een ruime meerderheid was goedgekeurd.

Daarmee komt een einde aan maandenlange onderhandelingen. De initiële aankondiging van de intentie tot collectief ontslag van 125 arbeiders en 57 bedienden dateert al van 14 september vorig jaar. Bij Sylvania werken momenteel zo'n 400 personen.

Het sociaal plan maakt het mogelijk dat 52-plussers met brugpensioen kunnen. Dat is ook het geval voor wie tussen 50 en 52 jaar oud is en met ontslag bedreigd wordt. Daarnaast zijn er nog enkele lichte verbeteringen aangebracht aan de vertrekregeling die uitgewerkt werd bij de vorige herstructurering in 2006.

De vakbonden drongen tijdens de onderhandelingen lange tijd aan op arbeidsherverdelende maatregelen om het verlies aan jobs te beperken maar de directie wou daar nauwelijks van weten.

De arbeiders werden maandag in drie shiften geraadpleegd door de vakbonden. De laatste infosessie was voor de nachtploeg omstreeks 22 uur. Na telling van alle stemmen bleek na middernacht dat het ontwerpakkoord met een ruime meerderheid was goedgekeurd. Daarmee komt een einde aan maandenlange onderhandelingen. De initiële aankondiging van de intentie tot collectief ontslag van 125 arbeiders en 57 bedienden dateert al van 14 september vorig jaar. Bij Sylvania werken momenteel zo'n 400 personen. Het sociaal plan maakt het mogelijk dat 52-plussers met brugpensioen kunnen. Dat is ook het geval voor wie tussen 50 en 52 jaar oud is en met ontslag bedreigd wordt. Daarnaast zijn er nog enkele lichte verbeteringen aangebracht aan de vertrekregeling die uitgewerkt werd bij de vorige herstructurering in 2006. De vakbonden drongen tijdens de onderhandelingen lange tijd aan op arbeidsherverdelende maatregelen om het verlies aan jobs te beperken maar de directie wou daar nauwelijks van weten.