Haacht plant een prijsverhoging van haar bieren op 5 september. De brouwer verwijst daarvoor naar de stijgende grondstofprijzen, en dan in het bijzonder naar de moutprijs. Hoeveel duurder de bierprijs wordt, is volgens commercieel directeur horeca Luc Vandroogenbroek op dit moment nog niet beslist.

Door de bierprijs pas na de zomer te verhogen, wil de brouwer naar eigen zeggen rekening houden met de bekommernissen van haar horecaklanten, van wie de grootste zorg er momenteel uit bestaat om vanaf 1 juli een vlotte implementatie te verzekeren van het algemeen rookverbod.

De horeca nu opzadelen met een algemene prijsverhoging "zou getuigen van weinig empathie met de sector", aldus Haacht. AB InBev kondigde vorige week een prijsverhoging voor halfweg juni met gemiddeld 3 procent aan.

Haacht plant een prijsverhoging van haar bieren op 5 september. De brouwer verwijst daarvoor naar de stijgende grondstofprijzen, en dan in het bijzonder naar de moutprijs. Hoeveel duurder de bierprijs wordt, is volgens commercieel directeur horeca Luc Vandroogenbroek op dit moment nog niet beslist. Door de bierprijs pas na de zomer te verhogen, wil de brouwer naar eigen zeggen rekening houden met de bekommernissen van haar horecaklanten, van wie de grootste zorg er momenteel uit bestaat om vanaf 1 juli een vlotte implementatie te verzekeren van het algemeen rookverbod. De horeca nu opzadelen met een algemene prijsverhoging "zou getuigen van weinig empathie met de sector", aldus Haacht. AB InBev kondigde vorige week een prijsverhoging voor halfweg juni met gemiddeld 3 procent aan.