BlackRock vertegenwoordigde met 5 procent van de aandelen een een aanzienlijk belang in de Belgische distributiegroep. De Britten hebben de laatste week van het jaar 1.071.588 aandelen verkocht op de vrije markt. Delhaize noteert zowel op Euronext als op de beurs van New York.

Met die kapitaaloperatie ziet BlackRock zijn aandelen verwateren van 5 naar 4 procent. In de praktijk houdt BlackRock nog steeds 4.076.066 Delhaize-aandelen in portefeuille tegenover 5.147.654 begin deze week. Waarom BlackRock zijn belang in Delhaize afbouwt, blijft onduidelijk.

'Het behoort tot de normale business van een kapitaalverschaffer om aandelen bij te kopen of aandelen van de hand te doen,' zegt Steven Vandenbroeke, woordvoerder bij Delhaize Groep. Tussen 1 januari en 30 december 2011 heeft het aandeel Delhaize aan waarde ingeboet: van 55 euro naar om en bij de 43 euro nu. 'Toch is de koers al maanden vrij stabiel,' zegt Vandenbroeke.

BlackRock Investment Management kwam in 2009 voor het eerst boven de drempel van 4 procent uit bij Delhaize. Vanaf 4 procent is er een verplichte meldingsplicht bij de bevoegde autoriteiten. Delhaize wordt nog altijd voor het belangrijkste deel gecontroleerd door een groep families. BlackRock, maar ook Citibank (VS), Silchester (UK) en het Belgische Rebelco (Sofina) zijn met een impact van 4 à 5 procent van de aandelen, niet onbelangrijke co-investeerders.

Delhaize Groep is als voedingsdistributeur actief in elf landen en drie continenten, wat goed is voor 20,8 miljard euro opbrengsten en 574 miljoen euro nettowinst. De groep telt in totaal 3.362 winkels en stelt 154.000 mensen tewerk. (KC)

BlackRock vertegenwoordigde met 5 procent van de aandelen een een aanzienlijk belang in de Belgische distributiegroep. De Britten hebben de laatste week van het jaar 1.071.588 aandelen verkocht op de vrije markt. Delhaize noteert zowel op Euronext als op de beurs van New York. Met die kapitaaloperatie ziet BlackRock zijn aandelen verwateren van 5 naar 4 procent. In de praktijk houdt BlackRock nog steeds 4.076.066 Delhaize-aandelen in portefeuille tegenover 5.147.654 begin deze week. Waarom BlackRock zijn belang in Delhaize afbouwt, blijft onduidelijk. 'Het behoort tot de normale business van een kapitaalverschaffer om aandelen bij te kopen of aandelen van de hand te doen,' zegt Steven Vandenbroeke, woordvoerder bij Delhaize Groep. Tussen 1 januari en 30 december 2011 heeft het aandeel Delhaize aan waarde ingeboet: van 55 euro naar om en bij de 43 euro nu. 'Toch is de koers al maanden vrij stabiel,' zegt Vandenbroeke. BlackRock Investment Management kwam in 2009 voor het eerst boven de drempel van 4 procent uit bij Delhaize. Vanaf 4 procent is er een verplichte meldingsplicht bij de bevoegde autoriteiten. Delhaize wordt nog altijd voor het belangrijkste deel gecontroleerd door een groep families. BlackRock, maar ook Citibank (VS), Silchester (UK) en het Belgische Rebelco (Sofina) zijn met een impact van 4 à 5 procent van de aandelen, niet onbelangrijke co-investeerders. Delhaize Groep is als voedingsdistributeur actief in elf landen en drie continenten, wat goed is voor 20,8 miljard euro opbrengsten en 574 miljoen euro nettowinst. De groep telt in totaal 3.362 winkels en stelt 154.000 mensen tewerk. (KC)