Het Verenigd Koninkrijk telt minder werklozen. Volgens analisten een teken dat de Britse economie betere tijden tegemoet gaat.
Het Verenigd Koninkrijk telde in de drie maanden tot mei ruim 57.000 werklozen minder tot 2,51 miljoen, berekende het Nationaal Statistiekbureau ONS. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen is met 21.200 gedaald tot 1,48 miljoen, de scherpste daling in drie jaar. De werkloosheidsgraad ten opzichte van de actieve Britse beroepsbevolking bedraagt nu 7,8 procent.

Hoewel het aantal jongeren dat zonder werk zit met 20.000 is gedaald, belandde de langdurige werkloosheid (langer dan 2 jaar werkloos) met 460.000 op het hoogste peil in 17 jaar. Niet allemaal goed nieuws dus, maar volgens analisten toont het rapport van de ONS aan dat de Britse economie begint aan te trekken.

De beter dan verwachte werkgelegenheidscijfers zijn in ieder geval een opsteker voor premier David Cameron, die in recente polls samen met zijn Conservatieve partij aan populariteit wint. Niettemin worden er in de openbare sector banen gesnoeid, en neemt de actieve beroepsbevolking enkel maar toe. (BBC/BO)

Het Verenigd Koninkrijk telt minder werklozen. Volgens analisten een teken dat de Britse economie betere tijden tegemoet gaat. Het Verenigd Koninkrijk telde in de drie maanden tot mei ruim 57.000 werklozen minder tot 2,51 miljoen, berekende het Nationaal Statistiekbureau ONS. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen is met 21.200 gedaald tot 1,48 miljoen, de scherpste daling in drie jaar. De werkloosheidsgraad ten opzichte van de actieve Britse beroepsbevolking bedraagt nu 7,8 procent.Hoewel het aantal jongeren dat zonder werk zit met 20.000 is gedaald, belandde de langdurige werkloosheid (langer dan 2 jaar werkloos) met 460.000 op het hoogste peil in 17 jaar. Niet allemaal goed nieuws dus, maar volgens analisten toont het rapport van de ONS aan dat de Britse economie begint aan te trekken.De beter dan verwachte werkgelegenheidscijfers zijn in ieder geval een opsteker voor premier David Cameron, die in recente polls samen met zijn Conservatieve partij aan populariteit wint. Niettemin worden er in de openbare sector banen gesnoeid, en neemt de actieve beroepsbevolking enkel maar toe. (BBC/BO)