De Japanse grootbank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) heeft Amsterdam gekozen als zijn nieuwe uitvalsbasis voor effectenhandel in de Europese Unie, melden ingewijden bij de bank aan zakenkrant Financial Times.

Verzekeringsmarkt Lloyds en verzekeraar QBE lieten eerder al weten voor Brussel te kiezen als Europese basis na de Britse uitstap uit de Europese Unie.

Banken trekken weg uit het Verenigd Koninkrijk, omdat het onzeker is of ze vanuit Londen de Europese Unie mogen blijven bedienen als gevolg van de nieuwe regelgeving rond de brexit.

Mogelijk kunnen honderden werknemers bij MUFG in Londen uiteindelijk overkomen naar Amsterdam. In eerste instantie zou het gaan om minder dan honderd arbeidsplaatsen.

MUFG telt momenteel circa 2.100 medewerkers in de Britse hoofdstad. Hoewel Amsterdam in de ogen van MUFG als favoriet wordt beschouwd, worden ook nog andere locaties bekeken zoals Parijs.

MUFG wijkt met zijn keuze voor Amsterdam af van andere Japanse financiële instellingen. Grote spelers zoals Mizuho Financial, Sumitomo Mitsui Financial, Nomura en Daiwa Securities hebben voor Frankfurt gekozen als nieuwe basis na de brexit.

De Japanse grootbank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) heeft Amsterdam gekozen als zijn nieuwe uitvalsbasis voor effectenhandel in de Europese Unie, melden ingewijden bij de bank aan zakenkrant Financial Times. Verzekeringsmarkt Lloyds en verzekeraar QBE lieten eerder al weten voor Brussel te kiezen als Europese basis na de Britse uitstap uit de Europese Unie.Banken trekken weg uit het Verenigd Koninkrijk, omdat het onzeker is of ze vanuit Londen de Europese Unie mogen blijven bedienen als gevolg van de nieuwe regelgeving rond de brexit.Mogelijk kunnen honderden werknemers bij MUFG in Londen uiteindelijk overkomen naar Amsterdam. In eerste instantie zou het gaan om minder dan honderd arbeidsplaatsen.MUFG telt momenteel circa 2.100 medewerkers in de Britse hoofdstad. Hoewel Amsterdam in de ogen van MUFG als favoriet wordt beschouwd, worden ook nog andere locaties bekeken zoals Parijs. MUFG wijkt met zijn keuze voor Amsterdam af van andere Japanse financiële instellingen. Grote spelers zoals Mizuho Financial, Sumitomo Mitsui Financial, Nomura en Daiwa Securities hebben voor Frankfurt gekozen als nieuwe basis na de brexit.