Volgens het Gentse havenbedrijf gaat het om één van de grotere investeringen van de laatste jaren in de haven.

CBL investeert in een nieuwe terminal aan het Kluizendok, bedoeld voor de opslag van vloeibare bulk, zoals biodiesel en oliën. De investering zou in een eerste fase goed zijn voor 30 tot 35 jobs. De start van de bouw van de terminal is gepland voor het najaar van 2011 of het voorjaar van 2012 en zal al snel twee jaar in beslag nemen.

CBL zal beschikken over 350 meter kaailengte voor een jaarlijkse voorziene overslag van 875.000 ton.

Op het terrein zullen een 35-tal tanks van 5.000 tot 10.000 kubieke meter komen. De terminal zal eveneens een fabriek voor afvalwaterverwerking omvatten, alsook kantoren en een laboratorium.

Het havenbedrijf preciseert dat de eerste contacten met CBL werden gelegd tijdens de prinselijke missie naar Brazilië, amper zes maanden geleden.

Volgens het Gentse havenbedrijf gaat het om één van de grotere investeringen van de laatste jaren in de haven. CBL investeert in een nieuwe terminal aan het Kluizendok, bedoeld voor de opslag van vloeibare bulk, zoals biodiesel en oliën. De investering zou in een eerste fase goed zijn voor 30 tot 35 jobs. De start van de bouw van de terminal is gepland voor het najaar van 2011 of het voorjaar van 2012 en zal al snel twee jaar in beslag nemen. CBL zal beschikken over 350 meter kaailengte voor een jaarlijkse voorziene overslag van 875.000 ton. Op het terrein zullen een 35-tal tanks van 5.000 tot 10.000 kubieke meter komen. De terminal zal eveneens een fabriek voor afvalwaterverwerking omvatten, alsook kantoren en een laboratorium. Het havenbedrijf preciseert dat de eerste contacten met CBL werden gelegd tijdens de prinselijke missie naar Brazilië, amper zes maanden geleden.