Postbedrijf bpost heeft met 51 procent meer dan de helft van de aandelen in Landmark Global verworven, een Amerikaanse firma gespecialiseerd in het verschepen van pakjes die via het internet besteld werden. Het bedrijf, dat sinds 2005 bestaat en zo'n 75 medewerkers in dienst heeft, is vooral actief aan de Westkust van de Verenigde Staten en in Canada. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van 38 miljoen euro.

Stilte over het gelanceerde bod

Over het bod dat bpost uitbracht op de Amerikaanse firma, hullen beide bedrijven zich in stilzwijgen. Wel raakte bekend dat Landmark Global haar eigen naam zal behouden en dat de toplui van het bedrijf aan boord blijven.

Het is niet het eerste Amerikaanse postbedrijf dat in handen van bpost komt. In 2010 nam de Belgische postfirma ook al het Amerikaanse MSI over, dat net als Landmark Global actief is op de postordermarkt.

Volgens bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck is dit één transactie in een verschillende reeks van overnames. Bpost kijkt ook naar Hong Kong en Singapore. "Zo kunnen we deelnemen in de groei van die bedrijven", aldus Van Speybroeck. Landmark Global wil op haar beurt dan weer profiteren van het internationale netwerk van bpost om ook pakjes naar andere bestemmingen te verschepen. (EA)

Postbedrijf bpost heeft met 51 procent meer dan de helft van de aandelen in Landmark Global verworven, een Amerikaanse firma gespecialiseerd in het verschepen van pakjes die via het internet besteld werden. Het bedrijf, dat sinds 2005 bestaat en zo'n 75 medewerkers in dienst heeft, is vooral actief aan de Westkust van de Verenigde Staten en in Canada. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van 38 miljoen euro.Stilte over het gelanceerde bodOver het bod dat bpost uitbracht op de Amerikaanse firma, hullen beide bedrijven zich in stilzwijgen. Wel raakte bekend dat Landmark Global haar eigen naam zal behouden en dat de toplui van het bedrijf aan boord blijven.Het is niet het eerste Amerikaanse postbedrijf dat in handen van bpost komt. In 2010 nam de Belgische postfirma ook al het Amerikaanse MSI over, dat net als Landmark Global actief is op de postordermarkt. Volgens bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck is dit één transactie in een verschillende reeks van overnames. Bpost kijkt ook naar Hong Kong en Singapore. "Zo kunnen we deelnemen in de groei van die bedrijven", aldus Van Speybroeck. Landmark Global wil op haar beurt dan weer profiteren van het internationale netwerk van bpost om ook pakjes naar andere bestemmingen te verschepen. (EA)