Bij de prognose werd geen rekening gehouden met een eventuele overname van PostNL, die afgelopen week nog is afgeschoten door de Nederlanders. In 2015 bedroeg de ebitda 584 miljoen euro.

Belang pakjes

Over de brievenpost doet bpost geen voorspellingen voor de volgende vijf jaar. Wel is duidelijk dat de pakjes alsmaar belangrijker worden. Tegen 2020 wil het bedrijf het volume aan binnenlandse pakjes met minstens 75 procent zien groeien ten opzichte van 2015. Bij de internationale pakjes verwacht men minstens een verdubbeling van de inkomsten.

Bpost belooft ook een jaarlijks dividend aan zijn aandeelhouders, gebaseerd op 85 procent van de nettowinst onder Belgische boekhoudingsregels. (Belga/NS)

Bij de prognose werd geen rekening gehouden met een eventuele overname van PostNL, die afgelopen week nog is afgeschoten door de Nederlanders. In 2015 bedroeg de ebitda 584 miljoen euro. Over de brievenpost doet bpost geen voorspellingen voor de volgende vijf jaar. Wel is duidelijk dat de pakjes alsmaar belangrijker worden. Tegen 2020 wil het bedrijf het volume aan binnenlandse pakjes met minstens 75 procent zien groeien ten opzichte van 2015. Bij de internationale pakjes verwacht men minstens een verdubbeling van de inkomsten. Bpost belooft ook een jaarlijks dividend aan zijn aandeelhouders, gebaseerd op 85 procent van de nettowinst onder Belgische boekhoudingsregels. (Belga/NS)