CEO Thijs maakte eind december bekend dat hij het voor gezien houdt als gedelegeerd bestuurder van het postbedrijf. Thijs stapte naar eigen zeggen op door een 'gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder', met name de Belgische overheid.

Diezelfde overheid - de Belgische regering - had beslist dat Thijs nog maximum een jaarloon van 650.000 euro mocht ontvangen tegenover de 1,1 miljoen euro die hij voordien jaarlijks ontving. De CEO bedankte daarvoor en maakte zijn ontslag bekend.

Russel Reynolds en Belgacom

Bpost moest dus op zoek naar een geschikte vervanger voor de baas van het postbedrijf en doet daarvoor een beroep op het headhuntersbureau Russell Reynolds. Overigens deed ook het telecombedrijf Belgacom een beroep op Russell Reynolds voor de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen topman Didier Bellens. Dominique Leroy werd als topkandidaat van het headhuntersbureau uiteindelijk de nieuwe CEO van Belgacom.

Vertrouwen

Kandidaten voor de functie van CEO van bpost moeten voldoen aan de hoogste normen inzake integriteit, moeten alle aandeelhouders en stakeholders vertrouwen kunnen inboezemen en het vertrouwen genieten van internationale beleggers, luidt het in een persbericht.

Russell Reynolds zal een lijst van gekwalificeerde kandidaten aanleggen. Op basis daarvan zal het bezoldigings- en benoemingscomité van bpost zijn aanbevelingen formuleren aan de raad van bestuur. De raad van bestuur zal dan een kandidaat voordragen aan de regering, zodat die een beslissing kan nemen over de uiteindelijke benoeming. Wie belangstelling heeft in de functie van baas van de post heeft tot 20 januari de tijd om zijn of haar kandidatuur in te dienen. Kandidaten worden wel vriendelijk verzocht discreet te blijven over hun kandidatuur.

Tot de komst van een nieuwe CEO blijft Johnny Thijs aan het roer van bpost. (BO)

CEO Thijs maakte eind december bekend dat hij het voor gezien houdt als gedelegeerd bestuurder van het postbedrijf. Thijs stapte naar eigen zeggen op door een 'gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder', met name de Belgische overheid. Diezelfde overheid - de Belgische regering - had beslist dat Thijs nog maximum een jaarloon van 650.000 euro mocht ontvangen tegenover de 1,1 miljoen euro die hij voordien jaarlijks ontving. De CEO bedankte daarvoor en maakte zijn ontslag bekend.Russel Reynolds en BelgacomBpost moest dus op zoek naar een geschikte vervanger voor de baas van het postbedrijf en doet daarvoor een beroep op het headhuntersbureau Russell Reynolds. Overigens deed ook het telecombedrijf Belgacom een beroep op Russell Reynolds voor de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen topman Didier Bellens. Dominique Leroy werd als topkandidaat van het headhuntersbureau uiteindelijk de nieuwe CEO van Belgacom.Vertrouwen Kandidaten voor de functie van CEO van bpost moeten voldoen aan de hoogste normen inzake integriteit, moeten alle aandeelhouders en stakeholders vertrouwen kunnen inboezemen en het vertrouwen genieten van internationale beleggers, luidt het in een persbericht.Russell Reynolds zal een lijst van gekwalificeerde kandidaten aanleggen. Op basis daarvan zal het bezoldigings- en benoemingscomité van bpost zijn aanbevelingen formuleren aan de raad van bestuur. De raad van bestuur zal dan een kandidaat voordragen aan de regering, zodat die een beslissing kan nemen over de uiteindelijke benoeming. Wie belangstelling heeft in de functie van baas van de post heeft tot 20 januari de tijd om zijn of haar kandidatuur in te dienen. Kandidaten worden wel vriendelijk verzocht discreet te blijven over hun kandidatuur.Tot de komst van een nieuwe CEO blijft Johnny Thijs aan het roer van bpost. (BO)