Dat is een stuk minder dan het vorige dividendbeleid, waarbij de aandeelhouder kon rekenen op winstuitkering van 85 procent. Bpost zegt meer winst te willen steken in investeringen.

De coronacrisis heeft volgens het postbedrijf geleid tot een nieuwe realiteit, met spectaculaire groeicijfers voor de pakjesactiviteiten. Het al ingezette transformatieproject vereist een versnelling, aldus het postbedrijf.

Om die bedrijfstransformatie te ondersteunen en versnellen heeft de raad van bestuur van bpost een aangepast kapitaaltoewijzingskader goedgekeurd, dat een evenwicht nastreeft 'tussen investeren in groei, aandeelhouders belonen en financiële discipline aan de dag leggen'. Bpost wil dus meer investeren in de pakjesactiviteiten en de e-commercelogistiek: de groeimotor van het bedrijf.

Voor de aandeelhouder betekent dit een herziening van het toekomstig dividendbeleid. Bpost streeft naar een uitkering tussen 30 en 50 procent van de nettowinst. 'Met dit herziene kader voor kapitaaltoewijzing hielden we rekening met de perspectieven van al onze stakeholders. We hebben een belangrijke maatschappelijke rol te spelen om de werkgelegenheid op lange termijn veilig te stellen en de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen. Tegelijkertijd moeten we voldoen aan de verwachtingen van onze financiële tegenpartijen met betrekking tot het bieden van een duurzaam rendement op hun investeringen in onze groep', aldus bpost-voorzitter François Cornelis.

Dat is een stuk minder dan het vorige dividendbeleid, waarbij de aandeelhouder kon rekenen op winstuitkering van 85 procent. Bpost zegt meer winst te willen steken in investeringen. De coronacrisis heeft volgens het postbedrijf geleid tot een nieuwe realiteit, met spectaculaire groeicijfers voor de pakjesactiviteiten. Het al ingezette transformatieproject vereist een versnelling, aldus het postbedrijf. Om die bedrijfstransformatie te ondersteunen en versnellen heeft de raad van bestuur van bpost een aangepast kapitaaltoewijzingskader goedgekeurd, dat een evenwicht nastreeft 'tussen investeren in groei, aandeelhouders belonen en financiële discipline aan de dag leggen'. Bpost wil dus meer investeren in de pakjesactiviteiten en de e-commercelogistiek: de groeimotor van het bedrijf. Voor de aandeelhouder betekent dit een herziening van het toekomstig dividendbeleid. Bpost streeft naar een uitkering tussen 30 en 50 procent van de nettowinst. 'Met dit herziene kader voor kapitaaltoewijzing hielden we rekening met de perspectieven van al onze stakeholders. We hebben een belangrijke maatschappelijke rol te spelen om de werkgelegenheid op lange termijn veilig te stellen en de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen. Tegelijkertijd moeten we voldoen aan de verwachtingen van onze financiële tegenpartijen met betrekking tot het bieden van een duurzaam rendement op hun investeringen in onze groep', aldus bpost-voorzitter François Cornelis.