Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag.

De Belgische Mededingingsauto­riteit (BMA) is vlak voor de lockdown een vergaand en groot­­schalig onderzoek begonnen naar ­misbruiken in de beveiligings­­sector. Het dossier draait rond ille­gale marktpraktijken door de belang­rijkste spelers: G4S, ­Securitas en Seris. Het onderzoek betreft ook Jean-Paul Van Aver­maet, tot voor kort landen­manager van G4S, en sinds 13 ja­nuari de ceo van Bpost.

Een van de mogelijke benadeelden in het dossier is Van Avermaets huidige werkgever: de Belgische overheid. Die deed de jongste jaren steeds meer een beroep op beveiligingsfirma's. Als de illegale marktpraktijken bewezen worden, hangt de betrokken bedrijven een boete van 10 procent van hun wereldwijde omzet boven het hoofd. Van Avermaet riskeert mogelijk ook strafrechtelijke sancties.

De BMA bevestigt de berichtgeving in De Standaard.

'Volste vertrouwen'

Bpost Group neemt in een mededeling 'akte' van een preliminair vooronderzoek door de Belgische Mededingingsautoriteit in de sector van de beveiligingsfirma's 'waarbij de medewerking van CEO Jean-Paul Van Avermaet mogelijks noodzakelijk is'. Die laatste zegt het volste vertrouwen te hebben in de goede afloop.

'Indien gevraagd zal ik mijn medewerking verlenen aan het vooronderzoek, waarbij ik alle vertrouwen heb in de goede afloop hiervan', klinkt het in een schriftelijke verklaring.

Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag.De Belgische Mededingingsauto­riteit (BMA) is vlak voor de lockdown een vergaand en groot­­schalig onderzoek begonnen naar ­misbruiken in de beveiligings­­sector. Het dossier draait rond ille­gale marktpraktijken door de belang­rijkste spelers: G4S, ­Securitas en Seris. Het onderzoek betreft ook Jean-Paul Van Aver­maet, tot voor kort landen­manager van G4S, en sinds 13 ja­nuari de ceo van Bpost.Een van de mogelijke benadeelden in het dossier is Van Avermaets huidige werkgever: de Belgische overheid. Die deed de jongste jaren steeds meer een beroep op beveiligingsfirma's. Als de illegale marktpraktijken bewezen worden, hangt de betrokken bedrijven een boete van 10 procent van hun wereldwijde omzet boven het hoofd. Van Avermaet riskeert mogelijk ook strafrechtelijke sancties. De BMA bevestigt de berichtgeving in De Standaard. Bpost Group neemt in een mededeling 'akte' van een preliminair vooronderzoek door de Belgische Mededingingsautoriteit in de sector van de beveiligingsfirma's 'waarbij de medewerking van CEO Jean-Paul Van Avermaet mogelijks noodzakelijk is'. Die laatste zegt het volste vertrouwen te hebben in de goede afloop. 'Indien gevraagd zal ik mijn medewerking verlenen aan het vooronderzoek, waarbij ik alle vertrouwen heb in de goede afloop hiervan', klinkt het in een schriftelijke verklaring.