BP wil in totaal voor 30 miljard dollar aan activa van de hand doen om te betalen voor de schade die het heeft veroorzaakt door het olielek. Intussen verkocht BP in 2010 al voor meer dan 11 miljard dollar aan activa.

TNK-BP, die de activiteiten in Venezuela en Vietnam overneemt, is de op twee na grootste oliegroep in Rusland. BP is er voor 50 procent eigenaar van. Het is de bedoeling dat de joint venture actiever wordt buiten Rusland.

Uiteindelijk verwerft TNK-BP in Venezuela een aandeel van 16,7 procent in PetroMonagas SA, 40 procent in Petroperija SA en 26,7 procent in Boqueron SA. Tijdens het bezoek van president Hugo Chavez van Venezuela aan het Kremlin op 14 oktober bereikten beide landen al een overeenkomst om de deal goed te keuren. CEO Mikhail Fridman van TNK- BP wijst in dat verband op de sterke banden tussen Rusland enerzijds en Venezuela en Vietnam anderzijds.

BP wil in totaal voor 30 miljard dollar aan activa van de hand doen om te betalen voor de schade die het heeft veroorzaakt door het olielek. Intussen verkocht BP in 2010 al voor meer dan 11 miljard dollar aan activa. TNK-BP, die de activiteiten in Venezuela en Vietnam overneemt, is de op twee na grootste oliegroep in Rusland. BP is er voor 50 procent eigenaar van. Het is de bedoeling dat de joint venture actiever wordt buiten Rusland. Uiteindelijk verwerft TNK-BP in Venezuela een aandeel van 16,7 procent in PetroMonagas SA, 40 procent in Petroperija SA en 26,7 procent in Boqueron SA. Tijdens het bezoek van president Hugo Chavez van Venezuela aan het Kremlin op 14 oktober bereikten beide landen al een overeenkomst om de deal goed te keuren. CEO Mikhail Fridman van TNK- BP wijst in dat verband op de sterke banden tussen Rusland enerzijds en Venezuela en Vietnam anderzijds.