Door de deal verwerft BP een belang van 30 procent in 23 Indiase olie- en gasblokken. Er wordt met Reliance Industries een joint venture opgericht voor de toelevering en promotie van aardgas in India.

Investeringen en kapitaalinjecties van de Indiase energiereus brengen de totale waarde van de transactie mogelijk op 20 miljard dollar, luidt het bij BP.

De oliereus verwacht dat de energieconsumptie in India de komende twee decennia jaarlijks met 4 procent zal stijgen. Daarbij zou de vraag naar gas met 5 procent toenemen.

In 2010 deed het Europese oliebedrijf zijn activa in buurland Pakistan nog van de hand om de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico te kunnen financieren.

"India is een van de snelst groeiende economieën ter wereld", aldus BP-topman Robert Dudley. "Door onszelf te verbinden met Reliance hebben we toegang tot het meest vruchtbare gasbassin in India, en verzekeren we onze positie op de Indiase gasmarkt," luidt het.

Door de deal verwerft BP een belang van 30 procent in 23 Indiase olie- en gasblokken. Er wordt met Reliance Industries een joint venture opgericht voor de toelevering en promotie van aardgas in India. Investeringen en kapitaalinjecties van de Indiase energiereus brengen de totale waarde van de transactie mogelijk op 20 miljard dollar, luidt het bij BP. De oliereus verwacht dat de energieconsumptie in India de komende twee decennia jaarlijks met 4 procent zal stijgen. Daarbij zou de vraag naar gas met 5 procent toenemen.In 2010 deed het Europese oliebedrijf zijn activa in buurland Pakistan nog van de hand om de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico te kunnen financieren. "India is een van de snelst groeiende economieën ter wereld", aldus BP-topman Robert Dudley. "Door onszelf te verbinden met Reliance hebben we toegang tot het meest vruchtbare gasbassin in India, en verzekeren we onze positie op de Indiase gasmarkt," luidt het.